Livestream: Gameliner co-streamt Summer Game Fest en E3

De E3 gaat bijna van start. Ieder jaar is het weer een mooi podium voor ontwikkelaars en uitgevers om hun games te profileren en dit jaar is dat niet anders. Vorig jaar hebben we zowel fysiek als digitaal de E3 een jaartje over moeten slaan. Dit jaar gaat het evenement digitaal wel door en staan er weer veel shows en presentaties op de agenda. Dit jaar zijn wij van Gameliner daar als co-streamer bij. We pakken de belangrijkste shows, beschouwen deze voor en na en geven onze ongezouten mening. Wil je daar niets van missen? Volg ons dan op ons Twitch-kanaal! Om je een idee te geven bij welke presentaties wij op Twitch aanwezig zijn volgt hieronder een schema.

E3 2021

Summer Game Fest Kick-off en Koch Primetime

We trappen de E3 gekte af met de Summer Game Fest Kick-off. Deze wordt gepresenteerd door Geoff Keighley. Namens Gameliner zitten Patrick, Rudy en Bram klaar om verslag te doen van het evenement. Om 19:00 uur gaan wij al van start met de voorbeschouwing op deze opening. De show zelf belooft al veel goeds, want Geoff Keighley heeft op Twitter al wat prijsgegeven. Zo passeren ruim dertig games de revue. Dit zijn zowel nieuwe als bestaande games. Ook zijn er naast een aantal verrassingen ook twee gasten al bekendgemaakt, namelijk acteurs Jeff Goldblum en Giancarlo Esposito. Tel daarbij de muzikale optredens van Weezer, Japanese Breakfast en Sonic Symphony op en we hebben direct genoeg om over te praten en naar uit te kijken.

Wat Koch Media voor ons in petto heeft is momenteel nog een raadsel. We weten in ieder geval dat we niet hoeven te rekenen op games als Dead Island, TimeSplitters, Saints Row of Metro. Welke dan wel? Dat willen ze bij Koch Media nog niet vertellen (lekker puh). Ze hebben er wel speciaal een website voor in het leven geroepen, namelijk We Know Something You Don't Know, waarop afgeteld wordt richting de presentatie van Koch Media. Dat klinkt dus verdacht veel als iets nieuws. Patrick en Rudy zijn vanaf 20:00 uur aanwezig om voor Gameliner verslag te doen van wat we voorgeschoteld krijgen.

Iron Harvest1

Ubisoft Forward en Microsoft & Bethesda Showcase

Zaterdagavond is het tijd voor Ubisoft. Zij geven dan updates voor een aantal live titels en komen met nog een aantal verrassingen die je volgens Ubisoft zelf niet wilt missen. We weten in ieder geval dat Rainbow Six Quarantine, dat hernoemd is naar Rainbow Six Extraction, zeker aanwezig is tijdens de presentatie. Ook voor Far Cry 6 is er de nodige aandacht ingeruimd. Verder kun je ook nog rekenen op de aanwezigheid van Riders Republic, Assassin's Creed Valhalla en Rainbow Six: Siege. Kortom, genoeg om naar uit te kijken. Patrick en Eilish zitten om 20:00 voor je klaar op Twitch.

Zondag is het dan de beurt aan Microsoft en daar mogen we dit jaar veel van verwachten. Na de overname van Bethesda door Microsoft vorig jaar is het nu voor het eerst dat de twee samen een show runnen. Beiden geven bar weinig prijs van wat ze gaan laten zien, maar het is waarschijnlijk dat we in ieder geval weer iets van Master Chief en Halo Infinite gaan zien. Misschien wordt er ook meer duidelijk over wat de samenwerking tussen Microsoft en Bethesda betekent voor nieuwe franchises. Hoe het ook zij, Patrick en Bram zitten er om 18:00 uur helemaal klaar voor.

Halo Infinite16

Square Enix Presents, Capcom en Nintendo Direct

Zondag vindt ook nog Square Enix Presents plaats. De uitgever heeft in ieder geval al bevestigd een nieuwe Eidos Montreal-game te gaan onthullen. Mogelijk betreft het een Guardians of the Galaxy-game. Ook komen Babylon's Fall, de Black Panther-uitbreiding voor Marvel's Avengers en Life is Strange: True Colors zeker voorbij. Claudia en Rudy praten je helemaal bij op zondagavond rond 20:15 uur (dit is deels afhankelijk van Microsoft's stream). Een dag later is het de beurt aan Capcom en zij hebben van een aantal titels al aangegeven daar nieuws over te hebben. Die titels zijn The Great Ace Attorney Chronicles, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, Monster Hunter Rise, en Resident Evil Village. Claudia en Bram zijn er live bij op maandag 14 juni om 23:30 uur.

Last, maar zeker niet least is ook Nintendo weer van plan een Nintendo Direct te gaan hosten. Met alle geruchten rondom de komst van een nieuwe variant op de Nintendo Switch was Nintendo er als de kippen bij om aan te geven dat de Nintendo Direct echt alleen in het teken staat van games. Welke games dat zijn, daar wordt nog erg geheimzinnig over gedaan. Zien we eindelijk wat Metroid 4, komen we meer te weten van Pokémon Legends Arceus of worden we verrast met een compleet nieuwe aankondiging? De tijd zal het leren. In ieder geval gaan Patrick, Claudia en Jolien om 18:00 live op Twitch in aanloop naar de Nintendo Direct.

Pokemon Legends Arceus

Naar welke show kijk jij het meest uit?

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?