Video: Cyberpunk 2077 krijgt voor elke taal passende Lip-Syncing

Geplaatst:
Aangepast: 21 oktober 2020 12:53

Dat de Lip-Syncing bij games die in verschillende talen beschikbaar zijn soms asynchroon loopt met de woorden, hebben we altijd voor lief genomen. Daar komt straks verandering in, want Cyberpunk 2077 krijgt voor elke taal bijpassende Lip-Syncing.

Dat Cyberpunk 2077 een ambitieus project is, dat wisten we natuurlijk al. Er zitten enorm veel details in de game die het levendig moeten maken en voor meer immersie moeten zorgen. Zo hebben we onder andere gezien dat er meerdere futuristische auto's en een heleboel verschillende kledingstijlen in de game zitten. Hier blijft het echter niet bij. CD Projekt Red, de ontwikkelaar van Cyberpunk 2077, is namelijk ontzettend ambitieus en perfectionistisch wat de game betreft. De studio is zelfs zo ambitieus dat haar medewerkers een zesdaagse werkweek hebben om de game op de juiste manier op tijd af te krijgen. Een van de redenen dat CDPR's medewerkers zo hard moeten werken, is de lokalisatie. De game is namelijk in verschillende talen beschikbaar, waarbij dus ook de gesproken stemmen in verschillende talen worden ingesproken. Vaak is het dan zo dat de Lip-Sync van de personages niet helemaal overeen komt met de gesproken taal. De game is immers in een specifieke taal opgenomen en vanuit dat script geanimeerd. Bij Cyberpunk 2077 is dat dus niet het geval. Afhankelijk van de gesproken taal die je kiest, komt straks ook de Lip-Sync overeen met de daadwerkelijke woorden die worden uitgesproken.

Cyberpunk 2077 komt 19 november uit op de PlayStation 4, pc, Xbox One. Ook krijgt de game een next-gen upgrade naar de PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Bron: CD Projekt Red
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cyberpunk 2077

Series

-

Uitgever

CD PROJEKT RED

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 december 2020

Ontwikkelaar

CD Projekt RED

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord