Xbox Velocity Architecture informatie vrijgegeven

Geplaatst:

Xbox heeft meer informatie gedeeld over Xbox Velocity Architecture. Dit specifieke onderdeel van de Xbox Series X pusht de hardware nog verder dan de specs doen geloven.

De specificaties van de Xbox Series X waren natuurlijk al een tijdje bekend en we weten dat het niet het minste is qua hardware. Xbox Velocity Architecture staat echter los daarvan. Dit onderdeel zit fundamenteel in de Xbox Series X gebouwd en zorgt voor wat flinke verbeteringen. Het gaat hier voornamelijk om vier onderdelen. De Custom NVME SSD van 1TB zorgt voor de snelheid. Met een snelheid van 2.4 GB/s raw I/O tegenover de 120MB/s van de Xbox One X, zien we dat de Xbox Series X maar liefst 40x zo snel gaat als de huidige krachtigste console van dit moment. Hardware Accelerated Decompression zorgt voor het optimaliseren van de ruimte die games in beslag gaan nemen op je geheugenkaart. New DirectStorage API en Sampler Feedback Streaming (SFS) zorgen voor het elimineren van laadschermen en de kwaliteit van de textures in games. In de bron vindt je de complete uitleg met alle specificaties die zijn vrijgegeven.

De Xbox Series X verschijnt aan het einde van 2020. De Xbox Series X Games Showcase vindt plaats op 23 juli.

Bron: Xbox Wire
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord