Xbox Series S officieel onthuld

Geplaatst:
Aangepast: 8 september 2020 09:44

Het werd hier en daar al gelekt, maar nu is het toch eindelijk officieel. De Xbox Series S is officieel onthuld door Microsoft.

Het bestaan van de goedkopere Xbox Series S is al eerder gelekt via foto's van de next-gen Xbox-controller. Begin deze maand werd het bestaan van de Xbox Series S bevestigd via Game Pass. Vanochtend werd via Twitter een eerste foto van het design van de console gelekt. Het zat er dus al aan te komen, maar nu is dan toch eindelijk het hoge woord eruit. Microsoft onthulde vandaag via Twitter dat de Xbox Series S eraan komt. In de tweet zien we hoe de kleinere, goedkopere Xbox eruitziet. De Series S is kleiner en dunner dan de Series X, heeft een witte kleur en een zwart ventilatierooster op de bovenkant. Deze variant van de next-gen console is grafisch wel iets minder sterk. De Xbox Series S heeft namelijk maar vier teraflops aan grafische rekenkracht, ten opzichte van de twaalf die de Xbox Series X tot zijn beschikking heeft. Daarnaast leren we ook dat deze console slechts 299 dollar kost. De releasedatum van de goedkopere Xbox is hetzelfde als die van de Xbox Series X.

De Xbox Series S verschijnt 10 november en heeft een adviesprijs van 299 dollar.

Bron: Microsoft
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord