Tech: Valve onthult draagbare pc Steam Deck

De nieuwste uitgave van de techneuten bij Valve is gearriveerd. De Steam Deck is een handheld pc, waarmee je toegang hebt tot je gehele Steam-bibliotheek.

De Steam Deck heeft een speciaal aangepaste APU voor handheld gaming. Valve noemt het een Zen 2 + RDNA 2 powerhouse, die de laatste triple A games met gemak draait. Steam Deck maakt gebruik van een speciale interface, waarmee je toegang hebt tot je gehele Steam-bibliotheek. Het heeft controlsticks die je wellicht doen denken aan de nieuwe Nintendo Switch, maar je kan ook met de pads aan de slag die je meer het gevoel van een muis geven. De Steam Deck heeft ook een dock, waarmee je allerlei opties kan aansluiten, zoals een beeldscherm, stroom, internetkabels, enzovoorts. Steam komt dus niet naar de consoles, maar brengt een heel nieuw beestje uit. Steam Deck is verkrijgbaar vanaf 399 euro en dan heb je 64 GB aan geheugen. Er zijn ook varianten met 256 en 512 GB aan SSD-geheugen. Natuurlijk betaal je voor deze zwaargewichten wat meer, namelijk 549 en 679 euro.

Steam Deck verschijnt in december. De pre-orders starten vanaf morgen.

BRON Valve

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?