Gerucht: Steam komt naar consoles

Geplaatst:

Het ziet ernaar ut dat Steam niet langer enkel een digitale gamewinkel voor de pc gaat zijn. Een cryptische tease suggereert namelijk dat Steam iets op consoles gaat doen.

Sinds 2003 is Steam dé plek om je pc-games aan te schaffen, te beheren en op te starten. Het digitale gameplatform van ontwikkelaar Valve is nog steeds ontzettend populair, hoewel Steam er door de jaren heen toch wat concurrenten bij heeft gekregen. De meest recente hiervan is de Epic Games Store. Steam is echter nog steeds erg geliefd bij pc-gamers, maar wellicht kunnen console-gamers over een tijdje ook aan de slag met het platform. Het lijkt er namelijk op dat Steam ook de consoles aan gaat doen. Tijdens een panel in Nieuw Zeeland kwam Valve CEO Gabe Newell even het podium op om te praten over zijn platform. Een van de publieksleden vroeg Newell of Steam ooit naar consoles zou komen. Newell's antwoord hierop was vaag, maar wel opmerkelijk. Newell antwoordde namelijk "you will get a better idea of that by the end of this year." Het ziet er dus naar uit dat Valve iets van plan is met Steam op consoles en dat we daar tegen het einde van het jaar meer over te weten komen.

Steam is momenteel alleen nog maar beschikbaar op de pc. Of het platform ook naar consoles komt, is nog niet bekend, maar daar horen we later dit jaar dus waarschijnlijk meer over. Wellicht wordt er iets aangekondigd tijdens The Game Awards?

Bron: Reddit
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord