Valve werkt aan handheld gaming pc

Geplaatst:

Valve werkt naar verluidt aan een handheld gaming pc. Dit apparaat gaat wellicht SteamPal heten.

Valve, die we kennen van de game launcher Steam, schijnt aan nieuwe hardware te werken. Nadat Valve in 2019 haar vr-systeem Valve Index onthulde, ziet het ernaar uit dat de ontwikkelaar zich op nieuwe hardware richt. Volgens techsite Ars Technica werkt Valve namelijk aan een handheld gaming pc die de codenaam SteamPal heeft. Volgens Ars Technica wordt het product groter dan de Nintendo Switch en kan het de meeste Steam-games draaien via Linux. Deze informatie is naar buiten gekomen doordat Valve een stukje nieuwe hardware-gerelateerde code aan haar gamesbibliotheek Steam heeft toegevoegd. De SteamPal wordt een handheld gaming pc met een touchscreen en gamepad controllers aan beide zijkanten, net zoals de Nintendo Switch. Vorig jaar onthulde Alienware een soortgelijke draagbare hybride pc.

Wanneer de SteamPal officieel wordt onthuld, is nog niet bekend. Volgens Ars Technica is er wel een grote kans dat het apparaat later dit jaar al uitkomt.

Bron: Ars Technica
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord