Take-Two neemt mobiele gamesgigant Zynga over

Geplaatst:

Kunnen we binnenkort nieuwe delen van franchises als BioShock en Grand Theft Auto op onze telefoons verwachten? Take-Two Interactive heeft de overname van de mobiele gamesgigant Zynga aangekondigd.

Je kent Take-Two misschien al van games als BioShock en NBA 2K22, maar binnenkort vallen ook titels als FarmVille onder de noemer van dit bedrijf. In een statement heeft de Amerikaanse uitgever Take-Two Interactive bekendgemaakt dat het Zynga, een bedrijf dat bekend staat om diens mobiele games, over wil nemen. Daarvoor wordt diep in de buidel getast: de overname kost Take-Two omgerekend zo'n 11,2 miljard euro. Dit doet het bedrijf natuurlijk niet zonder reden. Na de overname gaat het bedrijf samen met de expertise van Zynga mobiele games ontwikkelen van gameseries die we voorheen alleen op het grote scherm zagen. Er bestaat dus een kans dat we over een aantal jaar in de trein een gloednieuwe mobiele Borderlands-game kunnen spelen. De overname moet een kostenbesparing van circa 88,5 miljoen euro per jaar gaan opleveren.

Sta jij te springen om mobiele versies van Take-Two-franchises te spelen, of blijf je toch liever met je controller in de hand op de bank zitten? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Take-Two Interactive
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord