Sony bevestigt PlayStation 5 SSD cartridge

Geplaatst:
Aangepast: 19 november 2019 21:20

Er gingen al wat geruchten over rond, maar nu is toch het hoge woord eruit. Sony bevestigt de komst van de PlayStation 5 SSD cartridge.

Vorige maand werd de PlayStation 5 aangekondigd. De nieuwe console lanceert pas volgend jaar, maar er wordt wel al volop gespeculeerd over de features die de console gaat krijgen. Zo ging er naar aanleiding van een patent een gerucht rond dat de PlayStation 5 cartridges krijgt en later werd gespeculeerd dat die cartridges een vorm zijn van uitbreidbaar SSD geheugen voor de PlayStation 5. Sony heeft nu zelf bevestigd dat het hier inderdaad gaat om SSD cartridges. In december vorig jaar heeft de Japanse elektronicagigant namelijk een patent ingediend bij het Japan Patent Office. In dit patent is niet alleen het ontwerp van de cartridges te zien, maar ook een beschrijving van de opslagmodules. Volgens Sony wordt het namelijk straks mogelijk dat deze cartridges data zowel kunnen uitlezen, maar ook kunnen opslaan.

De PlayStation 5 verschijnt tijdens de feestdagen van 2020.

Bron: Japan Patent Office
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord