Sony bevestigt PlayStation 5 SSD cartridge

Er gingen al wat geruchten over rond, maar nu is toch het hoge woord eruit. Sony bevestigt de komst van de PlayStation 5 SSD cartridge.

Vorige maand werd de PlayStation 5 aangekondigd. De nieuwe console lanceert pas volgend jaar, maar er wordt wel al volop gespeculeerd over de features die de console gaat krijgen. Zo ging er naar aanleiding van een patent een gerucht rond dat de PlayStation 5 cartridges krijgt en later werd gespeculeerd dat die cartridges een vorm zijn van uitbreidbaar SSD geheugen voor de PlayStation 5. Sony heeft nu zelf bevestigd dat het hier inderdaad gaat om SSD cartridges. In december vorig jaar heeft de Japanse elektronicagigant namelijk een patent ingediend bij het Japan Patent Office. In dit patent is niet alleen het ontwerp van de cartridges te zien, maar ook een beschrijving van de opslagmodules. Volgens Sony wordt het namelijk straks mogelijk dat deze cartridges data zowel kunnen uitlezen, maar ook kunnen opslaan.

PlayStation 5 SSD patent

De PlayStation 5 verschijnt tijdens de feestdagen van 2020.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?