Sims 4 krijgt meer en betere inclusiviteit

Geplaatst:

De Sims 4 gaat eraan werken om de representatie van donkere huidskleuren en kroeshaar te verbeteren in de game. Dit komt na jarenlange oproepen vanuit de Sims-community om meer en beter inclusief te zijn.

De Sims is als life simulator steeds juister het echte leven na gaan doen. De eerste Sims-game had bijvoorbeeld maar drie soorten huidskleuren, terwijl de Sims 4 er al 35 heeft. Toch is er een gebrek aan goede huidskleuren voor donkere mensen: er zijn te weinig donkere huidskleuren, ze hebben een grijze toon en ze glitchen soms zelfs in-game. Daarnaast zijn de haarstijlen van kroeshaar gelimiteerd en komen niet goed tot hun recht in de game. Vanuit de Sims-community wordt dan ook al jarenlang gevraagd om een betere representatie van huidskleuren en haarstijlen voor donkere mensen. De discussie laaide laatst weer op, vanwege de wereldwijde strijd tegen racisme en doordat het genoemd werd in de reality show van de Sims 4. De Simmer Xmiramira deed namelijk mee aan die show en noemde daarin haar worstelingen met het gebrek aan inclusiviteit in de create a sim-modus. Hierdoor had zij de melanin pack aangemaakt met maar liefst 54 huidskleuren. Het zou alleen niet zo moeten zijn om afhankelijk te zijn van custom content om jezelf na te kunnen maken in een life simulator. Het team van de Sims 4 erkent deze problemen. Lyndsay Pearson, executive producer van de Sims 4, heeft dat via een video op Twitter medegedeeld. Ze zegt daarin ook dat ze actief gaan werken aan "authentieke en respectvolle" inclusiviteit en representatie in de game. Vanuit de Sims-community waren al een aantal oplossingen gegeven, zoals de customization slider-functie die huisdieren hebben in de Sims 4 en die in de Sims 3 zit.

Laatst kwam voor de Sims 4 het uitbreidingspakket Uitgebreid Breien uit. Voor dit jaar staat er nog één uitbreidingspakket op de planning om uitgebracht te worden voor de life simulator.

Bron: Lyndsay Pearson
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot De Sims 4

Series

De Sims

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

4 september 2014

Ontwikkelaar

Maxis

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord