Halo Infinite co-op en Forge ontbreken bij launch

Geplaatst:

Het zag er allemaal zo rooskleurig uit voor mensen die uitkijken naar Halo Infinite, maar er is slecht nieuws. 343 Industries heeft bekendgemaakt dat Halo Infinite bij launch geen campaign co-op of Forge heeft.

Augustus lijkt een slechte maand te zijn voor Halo-liefhebbers. Vorig jaar werd namelijk in augustus bekendgemaakt dat Halo Infinite werd uitgesteld. Hierdoor kwam de game dus niet gelijktijdig uit met de Xbox Series-consoles. Met maar liefst een jaar werd de ontwikkeltijd toentertijd verlengt en nu, wederom in augustus, blijkt ook dat niet genoeg te zijn. 343 Industries heeft echter dit keer besloten de release niet nogmaals uit te stellen. In plaats daarvan is er gekozen om een aantal belangrijke features achterwege te laten en deze later in een update toe te voegen. Het nieuws is bekendgemaakt in een development update-video. Halo Infinite gaat werken met seizoenen, waarbij ieder seizoen een kwartaal duurt. De campaign co-op moet nu in het tweede seizoen gaan verschijnen. Forge volgt dan in het derde seizoen. Concreet komt het er dus op neer dat de game een half jaar na release pas compleet is. Een nieuwe domper op één van de velen die Halo Infinite al hebben geteisterd. Zo hebben we niet zonder reden al heel lang moeten wachten op gameplaybeelden van de multiplayer van Halo Infinite.

Halo Infinite staat vooralsnog dus nog steeds gepland voor een release in het laatste kwartaal van dit jaar, zij het zonder campaign co-op en Forge. De game wordt uitgebracht voor de Xbox Series X|S en Xbox One.

Bron: 343 Industries
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Halo Infinite

Series

Halo

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One, Xbox Series

Releasewindow

8 december 2021

Ontwikkelaar

343 Industries

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord