Geen gratis next-gen upgrades meer voor PlayStation

Geplaatst:
Aangepast: 7 september 2021 11:59

Slecht nieuws voor fans van PlayStation-games die meerdere generaties consoles hebben. Sony biedt namelijk geen gratis next-gen upgrades meer aan voor de PlayStation.

Nu we tussen twee generaties consoles in zitten, komt het nog vaak voor dat games voor meerdere generaties consoles uitkomen. Veel games krijgen daarom een next-gen upgrade. Heb je een game op de PlayStation 4, krijg je ook de PlayStation 5-versie en hetzelfde geldt voor de Xbox One en Xbox Series. Als PlayStation-bezitter moet je echter wat dieper in de buidel tasten. Ondanks dat gisteren werd aangekondigd dat Horizon Forbidden West toch een gratis upgrade krijgt naar de PlayStation 5, is dat de laatste game waarbij dit het geval zal zijn. In hetzelfde blogbericht geeft Sony aan in het vervolg geen gratis next-gen upgrades voor haar cross-gen first-party titels meer uit te gaan brengen. Sony is niet de enige uitgever die deze beslissing neemt. Eerder gaf EA ook al aan dat FIFA 22 niet standaard een gratis next-gen upgrade heeft. Microsoft heeft vooralsnog geen plannen om next-gen upgrades betaald te maken. Met Smart Delivery is een game die op Xbox One, Xbox Series en pc beschikbaar is, nog steeds op alle platformen te spelen als je de game op een van die platformen in je bezit hebt.

Horizon Forbidden West lijkt dus de laatste game te zijn die een gratis next-gen upgrade heeft gekregen.

Bron: Sony
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord