Horizon Forbidden West krijgt toch gratis upgrade

Geplaatst:

PlayStation is teruggekomen op een eerder nieuwtje dat vorige week het levenslicht zag. De upgrade van Horizon Forbidden West van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5 wordt namelijk toch gratis.

De vorige nieuwsweek werd afgesloten met het nieuws dat Horizon Forbidden West geen gratis PS5-upgrade kreeg. PlayStation-fans hadden flink wat kritiek op deze beslissing, omdat het bedrijf eerder beloofd had dat Horizon Forbidden West een gratis upgrade zou krijgen. PlayStation is nu teruggekomen op deze beslissing en heeft aangekondigd dat iedereen die Horizon Forbidden West koopt, recht heeft op de gratis upgrade van de PlayStation 4-versie naar de PlayStation 5-versie. Eind goed, al goed? De blog sluit de update echter enigszins controversieel af. Er wordt namelijk vermeld dat toekomstige cross-gen games, zoals de nieuwe God of War en Gran Turismo 7, gebruiken maken van een upgrade-systeem. Voor een tientje heb je dan recht op de PlayStation 5-versie van deze titels. Op Twitter is er een discussie gaande of dit een eerlijke beslissing is, zeker in vergelijking met de grote concurrent Xbox en haar Smart Delivery-systeem, waarbij de speler niks extra's hoeft bij te betalen.

Horizon Forbidden West is beschikbaar vanaf 18 februari voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Bron: PlayStation Blog
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Horizon Forbidden West

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Releasedatum

18 februari 2022

Ontwikkelaar

Guerrilla Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord