Horizon Forbidden West

  • Ontwikkelaar Guerrilla Games
  • Eerste releasedatum 18 februari 2022
  • Platformen PlayStation 4, PlayStation 5
  • Genre Actie, Avonturen, Open-World
  • Gameliner score -

Horizon Forbidden West krijgt toch gratis upgrade

PlayStation is teruggekomen op een eerder nieuwtje dat vorige week het levenslicht zag. De upgrade van Horizon Forbidden West van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5 wordt namelijk toch gratis.

De vorige nieuwsweek werd afgesloten met het nieuws dat Horizon Forbidden West geen gratis PS5-upgrade kreeg. PlayStation-fans hadden flink wat kritiek op deze beslissing, omdat het bedrijf eerder beloofd had dat Horizon Forbidden West een gratis upgrade zou krijgen. PlayStation is nu teruggekomen op deze beslissing en heeft aangekondigd dat iedereen die Horizon Forbidden West koopt, recht heeft op de gratis upgrade van de PlayStation 4-versie naar de PlayStation 5-versie. Eind goed, al goed? De blog sluit de update echter enigszins controversieel af. Er wordt namelijk vermeld dat toekomstige cross-gen games, zoals de nieuwe God of War en Gran Turismo 7, gebruiken maken van een upgrade-systeem. Voor een tientje heb je dan recht op de PlayStation 5-versie van deze titels. Op Twitter is er een discussie gaande of dit een eerlijke beslissing is, zeker in vergelijking met de grote concurrent Xbox en haar Smart Delivery-systeem, waarbij de speler niks extra's hoeft bij te betalen.

Horizon Forbidden West is beschikbaar vanaf 18 februari voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?