Filmregisseur Neill Blomkamp betreedt game-industrie

Geplaatst:

Er is steeds meer overlap tussen videogames en films. Filmregisseur Neill Blomkamp zet nu zijn eerste stapjes in de gamewereld en werkt aan een AAA multiplayer shooter.

Games en films beginnen steeds meer op elkaar te lijken. Door nieuwe technische snufjes en ultra-realistische graphics voelen de twee bijna aan als bloedverwanten. Games lenen zich ook goed als bronmateriaal voor een film. Zo werd er onlangs een Monster Hunter-animatiefilm aangekondigd en is er een Borderlands-film in de maak. Ook andersom werpt ervaring in de filmindustrie tegenwoordig zijn vruchten af voor een baan in de game-industrie. Hollywoodregisseur Neill Blomkamp, bekend van films als District 9, Elysium en Chappie, dompelt zich nu onder in de wereld van games. Hij gaat het team van Gunzilla Games versterken. Daar gaat hij aan het werk met een onaangekondigde AAA multiplayer shooter. Blomkamp geeft aan dat zijn werk aan games zijn volgende grote stap is, geen stap opzij. Hij hoopt voorlopig nog werkzaam te blijven in de game-industrie.

Het project waaraan Neill Blomkamp werkt, is op dit moment nog niet aangekondigd. We weten op dit moment alleen dat het een AAA multiplayer shooter is.

Bron: IGN
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord