eSports: Bjergsen is de nieuwe coach voor Team SoloMid

Geplaatst:

Bjergsen heeft aangekondigd te stoppen als professionele League of Legends speler. Hij verlaat hierbij niet de esport-scene, want hij heeft besloten om de coach te worden van Team SoloMid, het team waar hij al jaren onderdeel van is als midlaner.

Bjergsen begon zijn carrière in 2012 in het team Western Wolves. In datzelfde jaar en in 2013 speelde hij samen met Deficio in Copenhagen Wolves, een Deens team. Niet veel later vertrok Bjergsen naar Noord-Amerika om de nieuwe midlaner te worden voor Team SoloMid. Team SoloMid deed het al erg goed in 2013, maar wist samen met Bjergsen nog zes LCS-titels te bemachtigen. Na de winst in de Summer Split van 2017 wist TSM geen titel meer te veroveren, maar daar kwam in de Summer Split van 2020 verandering in. Via de play-offs wist TSM zijn concurrenten te verslaan en mocht de trofee in ontvangst nemen. Naast de vele LCS-titels wist Bjergsen zich samen met TSM vijf keer te kwalificeren voor het wereldkampioenschap en wonnen ze in 2015 het negende seizoen van IEM.

Het tijdperk van een van de beste midlaners van Noord-Amerika komt nu ten einde, maar in de video hieronder laat Bjergsen weten erg enthousiast te zijn over zijn nieuwe rol. In de video worden ook al zijn prestaties getoond en legt Bjergsen uit waarom hij nu de stap neemt om te stoppen met League of Legends.

Team SoloMid wist tijdens het wereldkampioenschap van 2020 de groepsfase niet te overleven en moest al gauw terugkeren naar huis. Dit betekent dat we TSM pas in de Spring Split van 2021 weer in actie zien komen. Het League seizoen is namelijk bijna ten einde, waardoor het tijd is voor de off-season, waarin veel spelers van teams wisselen.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord