Check hier alle E3 2021-content

Puyo Puyo Tetris 2

 • Ontwikkelaar SEGA
 • Eerste releasedatum 8 december 2020
 • Platformen PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series
 • Genre Puzzel
 • Gameliner score

Review: Puyo Puyo Tetris 2 - Een vermakelijke puzzelgame - Nintendo Switch

Een paar weken terug verscheen mijn preview van Puyo Puyo Tetris 2. Hierin ging ik uitgebreid op deze uitdagende en vooral chaotische puzzelgame in. Daarin zei ik ook dat ik de game zeker vaker ging oppakken om verder te komen voor deze review. Is dat gelukt? Een beetje, de voortgang is niet best te noemen en dat met name door de nog steeds erbarmelijke Puyo Puyo-vaardigheden van mij.

Ga de strijd aan met je Puyo Puyo of Tetris-vaardigheden

Een snelle samenvatting voor mensen die de preview (nog) niet gelezen hebben. In de wereld van Puyo Puyo Tetris leven de twee puzzelgamewerelden vredig naast elkaar in alternatieve dimensies. Daar komt verandering in als Marle (de slechterik in deze game) de twee werelden samenvoegt om wat chaos in de wereld teweeg te brengen. Het is aan Ringo (Puyo Puyo) en Tee (Tetris) en hun vrienden om de balans in de werelden weer te herstellen.

Dit doe je door de verschillende Puyo Puyo en Tetris Battles te winnen. In deze battles moeten er zoveel en zo snel mogelijk combinaties worden gemaakt. Degene die als eerste afgaat, verliest (wat bij mij meestal het geval was). Dit klinkt makkelijk en simpel genoeg, maar dat was echt niet zo in mijn geval.

Puyo Puyo Tetris7

Tweede ronde

Al in de eerste minuten wordt duidelijk dat het niet Ringo's en Tee’s eerste ontmoeting is. De game lijkt op een direct vervolg van de eerste game uit 2014. Quotes als “This sure is familiar” vliegen door de dialogen heen. Aangezien ik de eerste game niet gespeeld heb, weet ik niet hoe de eerste game eruit zag en wat het verhaal daarvan was. Hierdoor had ik totaal geen idee hoe ik de game moest spelen.

In Puyo Puyo Tetris 2 worden de werelden samengebracht door Marle. De reden waarom ze dit doet, is vrij simpel. Ze wil gewoon genieten van de chaos die het veroorzaakt. Dat is echt een stereotype anime motief en bij deze game krijg je zeker het gevoel dat je in een Shoujo anime zit, alleen dan met Tetris en Puyo Puyo er doorheen gemengd. Dit komt met name door de personages die in deze game zitten.

Puyo Puyo2

Personages geven de game sfeer

Puyo Puyo Tetris 2 is gevuld met… unieke personages. Van een beer-menshybride die onderzoek doet naar de liefde tot de Pokémon-achtige Carby en O. De cast van de game zorgt voor een leuke sfeer door de grappige dialogen tussen Ringo, Tee en hun crew. Deze personages geven je het gevoel dat je in een Puyo Puyo en Tetris Anime zit. De dialogen hebben mij de nodige keren aan het gniffelen gebracht.

De game ziet er ook goed uit en draait prima op de Nintendo Switch. Tijdens mijn speelsessies had ik geen last van framedrops of crashes. Nu heeft Puyo Puyo Tetris 2 ook niet de meest baanbrekende graphics, maar waarom moeilijk doen als het ook simpel kan? De achtergronden en de personages zien er gelikt uit, maar de controls en de werking van battles waren even wennen. De reden hiervoor is dat ik de eerste game nog nooit gespeeld heb. Na een paar maanden heb ik de Tetris Battles redelijk door, maar snap ik nog steeds geen barst van de Puyo Puyo Battles. SEGA gaat er volgens mij vanuit dat iedereen die Puyo Puyo Tetris 2 koopt al het eerste deel heeft gespeeld. Hoewel dat misschien een redelijke gedachte is, waren één of twee opfris-battles van Puyo Puyo en Tetris handig geweest voor spelers die na jaren terugkeren of voor nieuwe spelers die het nog nooit gespeeld hebben.

Puyo Puyo1

Laat het uiterlijk je niet kisten

Laat het schattige uiterlijk je niet kisten, want Puyo Puyo Tetris 2 is een zeer uitdagende en op momenten lastige game. Voor deze game heb je een snel denk- en aanpassingsvermogen en goede reflexen nodig… vaardigheden die ik nooit echt heb gehad. Tel mijn onbekendheid met deze franchise daarbij op en je hebt het recept voor een ramp. Laat me je vertellen dat ik deze schattige game af en toe vervloekt heb, omdat ik voor de tiende keer een battle verloor. Toch kon ik op de één of andere manier de game niet neerleggen en wilde ik het blijven proberen.

De reden hiervoor is dat Puyo Puyo Tetris 2 je niet afstraft als je verliest. Een game-over heb je niet en de game zegt na het verliesscherm dat je het opnieuw kan proberen. Ook door het verhaal, hoe simpel het ook is, wil je graag weten hoe het verder gaat en welke andere personages er nog in wereld verborgen zitten. Ondanks de moeite heb ik mij toch redelijk met de game vermaakt door de humor in personages die in Puyo Puyo Tetris 2.

Puyo Puyo Tetris8

Het eindoordeel van Jolien Mauritsz

Puyo Puyo Tetris 2 is een leuke game voor de nieuwkomers en fans die het eerste deel ook al gespeeld hebben. Het is een uitdagende game gevuld met interessante en grappige personages. Voor nieuwkomers raad ik aan om eerst het eerste deel aan te schaffen, voordat je met het vervolg aan de slag gaat. Door het gebrek aan een tutorial in deze game is het voor nieuwe spelers als ik niet ideaal om Puyo Puyo Tetris 2 op te pakken.

 • Pluspunten
 • Interessante personages
 • Veel humor
 • Uitdagend
 • Minpunten
 • Korte tutorial was handig geweest voor nieuwkomers
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?