Check hier alle E3 2021-content

Half-Life: Alyx

  • Ontwikkelaar Valve Software
  • Eerste releasedatum 23 maart 2020
  • Platformen Pc, VR
  • Genre Actie
  • Gameliner score -

Vijf Half-Life games geschrapt voor Alyx

In een interview met IGN heeft Valve een interessante ontwikkeling gedeeld. Er zijn maar liefst vijf Half-Life games geschrapt tussen de release van Half-Life 2 en de uitgave van Half-Life: Alyx.

Het zijn echter niet alleen Half-Life games die nooit het levenslicht hebben mogen zien. Left for Dead 3 was namelijk ook in ontwikkeling bij Valve, net zoals een naamloze RPG. Diverse spin-off concepten in het Half-Life universum waren in ontwikkeling, maar geen een daarvan is uiteindelijk uitgekomen. Zelfs de fabelachtige Half-Life 3 heeft bestaan, tussen het jaar 2013 en 2014. De reden dat veel van deze games nooit zijn afgemaakt heeft te maken met de Source 2 engine. Deze engine werd gebruikt door Valve in vele games, maar Source 2 was zelf nog niet af. Hierdoor werd de ontwikkeling van de games vroegtijdig gestaakt, want de engine zorgde voor te veel issues. Half-Life: Alyx is een groot succes gebleken, ondanks de ruige weg die Valve heeft moeten afleggen.

HalfLife Alyx

Half-Life: Alyx is nu beschikbaar voor pc.

BRON IGN

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?