Half-Life: Alyx

  • Ontwikkelaar Valve Software
  • Eerste releasedatum 23 maart 2020
  • Platformen Pc, VR
  • Genre Actie
  • Gameliner score -

Half-Life: Alyx boost de verkoop van Valve Index

De aankomende vr-game van Half-Life heeft de verkoop van de Valve Index een behoorlijke boost gegeven. Na de aankondiging van Half-Life: Alyx steeg de verkoop in 2019 met maar liefst zeventig procent.

In november 2019 maakte Valve bekend dat er toch nog een nieuwe Half-Life zou komen. Half-Life 3 confirmed? Nou, niet helemaal, want de naam van de game werd Half-Life: Alyx. De virtual reality-game speelt zich af tussen Half-Life en Half-Life 2 in. Het duurde niet lang voordat de game een hype werd, al voordat hij uit was gekomen. Die hype heeft ervoor gezorgd dat de Valve Index erg populair werd. In Canada en de Verenigde Staten was hij zelfs uitverkocht. De Valve Index is de exclusieve virtual reality-set van de game developer. In 2019 werden er 149.000 exemplaren van de Valve Index verkocht, waarvan 103.000 in de laatste drie maanden van het jaar. Dat is bijna zeventig procent. In het laatste kwartaal van 2019 was de Valve Index het best verkopende vr-product voor pc, dat is toch een hele prestatie. Een paar developers van de game lieten weten dat ze op schema zitten om de release in maart waar te kunnen maken.

Half-Life: Alyx komt in maart 2020 uit.

BRON Videogamer.com

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?