Half-Life: Alyx boost de verkoop van Valve Index

Geplaatst:

De aankomende vr-game van Half-Life heeft de verkoop van de Valve Index een behoorlijke boost gegeven. Na de aankondiging van Half-Life: Alyx steeg de verkoop in 2019 met maar liefst zeventig procent.

In november 2019 maakte Valve bekend dat er toch nog een nieuwe Half-Life zou komen. Half-Life 3 confirmed? Nou, niet helemaal, want de naam van de game werd Half-Life: Alyx. De virtual reality-game speelt zich af tussen Half-Life en Half-Life 2 in. Het duurde niet lang voordat de game een hype werd, al voordat hij uit was gekomen. Die hype heeft ervoor gezorgd dat de Valve Index erg populair werd. In Canada en de Verenigde Staten was hij zelfs uitverkocht. De Valve Index is de exclusieve virtual reality-set van de game developer. In 2019 werden er 149.000 exemplaren van de Valve Index verkocht, waarvan 103.000 in de laatste drie maanden van het jaar. Dat is bijna zeventig procent. In het laatste kwartaal van 2019 was de Valve Index het best verkopende vr-product voor pc, dat is toch een hele prestatie. Een paar developers van de game lieten weten dat ze op schema zitten om de release in maart waar te kunnen maken.

Half-Life: Alyx komt in maart 2020 uit.

Bron: Videogamer.com

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Half-Life: Alyx

Series

-

Uitgever

Valve

Reviewscore

-

Platforms

Pc, VR

Releasewindow

23 maart 2020

Ontwikkelaar

Valve Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord