Unreal Engine 5 nu in Early Access

Geplaatst:
Aangepast: 27 mei 2021 08:29

Epic Games heeft bekendgemaakt dat Unreal Engine 5 in Early Access is gegaan. Ontwikkelaars kunnen vanaf nu dus aan de slag met de nieuwe engine.

Ruim een jaar geleden introduceerde Epic Games Unreal Engine 5. Als vrij snel werd ook bekend dat de engine richting de Nintendo Switch komt. Bij de aankondiging van de Early Access heeft Epic Games ook een video gemaakt met allerlei features die de nieuwe engine te bieden heeft. Tussen de nieuwe features springt onder andere de nanita-technologie eruit, waarmee grotere en meer gedetailleerde werelden kunnen worden gecreëerd zonder hierbij in te leveren op prestaties van de game. We gaan deze features in ieder geval terugzien in Hellblade II dat in Unreal Engine 5 gemaakt wordt.

Unreal Engine 5 is vanaf nu in Early Access en dus te gebruiken door ontwikkelaars.

Bron: Epic Games
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord