Unreal Engine 5 komt naar de Nintendo Switch

Geplaatst:

De Unreal Engine 5 gaat ook op de Nintendo Switch uitkomen. Dat heeft Tim Sweeney, CEO van Epic Games, bevestigd in een interview met gameplatform Eurogamer .

De Unreal Engine 5 werd afgelopen week tijdens het Summer Game Fest onthuld. De tech-demo van de nieuwe engine draaide op een dev kit van de PlayStation 5. Een dag na de presentatie reageerden Xbox-hoofden Phil Spencer en Aaron Greenberg, dat ze niet konden wachten om de nieuwe Unreal Engine op de Xbox Series X te zien. Nu heeft de CEO van Epic Games bevestigd dat de engine ook beschikbaar gaat zijn voor de Nintendo Switch. In een interview met Eurogamer, zegt hij dat de Unreal Engine 5 gebruikt kan worden voor allemaal verschillende systemen, dus ook de oudere generaties consoles, smart phones en de Nintendo Switch. Sweeney zegt wel dat de grafhische kwaliteit minder is dan op de PS5 en Series X. De demo van de Unreal Engine 5 is hieronder te bekijken.

De Unreal Engine 5 moet ergens in 2021 uitkomen. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Bron: Eurogamer

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord