The Witcher 3 regisseur verlaat CD Projekt RED

Geplaatst:
Aangepast: 4 mei 2021 23:37

Het gaat CD Projekt RED al een behoorlijke tijd niet voor de wind. Vandaag is bekendgemaakt dat The Witcher 3 regisseur Konrad Tomaszkiewicz zijn biezen pakt en de Poolse ontwikkelaar verlaat.

Het nieuws komt als gevolg van beschuldigingen aan het adres van Tomaszkiewicz. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan pesten op de werkvloer. Hoewel hij dat zelf ontkent en uit een onderzoek is gekomen dat hij dat niet heeft gedaan, kiest Tomaszkiewicz dus alsnog eieren voor zijn geld. Naar eigen zeggen zijn er veel mensen bij CD Projekt RED die zich niet op hun gemak voelen als ze met hem samen moeten werken. Hij biedt zijn verontschuldigingen aan en stapt op. Hierbij geeft hij ook aan dat hij aan zichzelf wil gaan werken. Het stormt al een tijdje bij CD Projekt RED. Cyberpunk 2077 werd met hoge verwachtingen op de markt gebracht, maar kampte vanaf het begin al met veel problemen. Zo had Cyberpunk 2077 last van veel problemen op bepaalde consoles. Daarnaast is er ook nog veel gedoe geweest rondom de crunch culture die heerst bij de Poolse ontwikkelaar. Het vertrek van Tomaszkiewicz tekent het zoveelste probleem bij de ontwikkelaar in relatief korte tijd.

Nog voor Cyberpunk 2077 op de markt kwam, was CD Projekt RED al bezig met een onaangekondigde game. Echter is er nog niets bekend over die game en is de ontwikkelaar de afgelopen periode ook druk geweest met updates om Cyberpunk 2077 beter speelbaar te maken.

Bron: Bloomberg
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord