Streamer Byron 'Reckful' Bernstein overleden

Geplaatst:
Aangepast: 3 juli 2020 14:29

De streamer en professionele World of Warcraft PvP en Hearthstone-speler Byron 'Reckful' Bernstein is vandaag overleden op 31-jarige leeftijd. Naar verluidt heeft hij zelfmoord gepleegd.

Byron 'Reckful' Bernstein was een van de eerste grote streamers op het streamingplatform Twitch. Daarnaast kreeg hij vanaf 2009 veel erkenning voor zijn professionele World of Warcraft PvP carrière waar hij maar liefst zes seizoenen achter elkaar de hoogste ranked plaats had. Daarna verwisselde hij WoW met de cardgame Hearthstone. Bij deze game speelde hij niet alleen maar competitief, maar werd hij ook een caster voor wedstrijden. De laaste jaren was hij naast het streamen druk bezig met het ontwikkelen van zijn eigen game genaamd Everland, die dit jaar uitgebracht zou worden. Helaas had Reckful ook veel last van zijn mentale gezondheid. Hij was gediagnosticeerd met bipolaire stoornis en depressie wat dus naar verluidt hem uiteindelijk heeft gebracht tot het plegen van zelfmoord. Vele grote namen uit de game-industrie hebben hun ongeloof geuit jegens het overlijden van Reckful en roepen op tot bewustzijn voor de ernst van mentale ziekten. Zo heeft het hoofd van Creator Development van Twitch, Marcus Graham, zijn gedachten over de situatie geuit: "'Dit is geen "Fuck 2020" moment. Dit is een "we moeten meer aandacht besteden aan mentale gezondheid" en "we moeten betere middelen in de gaming/streaming gemeenschap inzetten" moment. Ja 2020 ZUIGT, maar dat geeft zelfs nog meer redenen voor ons om stigmas rondom mentale gezondheid te herkennen en bestrijden. RIP BYRON.'"

Byron 'Reckful' Bernstein werd 31 jaar oud en zal gemist worden door de gaming en streaming gemeenschap. Al snel verzamelden World of Warcraft-spelers zich bij het kathedraal Stormwind om Bernstein te herdenken en een laatste eer te bewijzen.

Ben jij of ken jij iemand die worstelt met zelfmoordgedachten en mentale gezondheid? Aarzel dan niet om contact op te nemen met 113 Zelfmoordpreventie via de website 113.nl of het telefoonnummer (0800-0)113.

Bron: Rod Breslau
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord