Fortnite
  • ONTWIKKELAAR Epic Games
  • EERSTE RELEASEDATUM 25 juli 2017
  • PLATFORMEN Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch
  • GENRE Third Person Shooter, Battle Royale
  • GAMELINER SCORE -

Ook Google verwijdert Fortnite uit hun store

In navolging van Apple heeft ook Google Fornite verbannen uit hun Google Play Store. Epic Games heeft namelijk de regels geschonden, maar laat het er niet bij zitten.

Je hebt gister al in de Nachtbraker van Claudia kunnen lezen dat Fortnite uit de App Store is gegooid door Apple, tot ongenoegen van Epic Games. Nu volgt ook Google het voorbeeld van Apple en is Fortnite ook niet meer in de Google Play Store terug te vinden. Spelers kunnen namelijk V-bucks direct bij Epic Games kopen en daarmee omzeilt de ontwikkelaar Apple en Google die daar dus geen geld voor ontvangen. Dit is tegen de regels van de stores en dus hebben beide partijen besloten om Fortnite uit de store te gooien. Epic Games is het daar niet mee eens en klaagt zowel Apple als Google aan voor het onterecht verwijderen van hun game uit de stores.

Fortnite15

Dit verhaal gaat hoe dan ook nog een staartje krijgen. Staan Apple en Google in hun recht of hadden zij nooit Fortnite uit hun digitale winkel mogen verbannen?

BRON The Verge

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?