Ook Google verwijdert Fortnite uit hun store

Geplaatst:
Aangepast: 14 augustus 2020 14:44

In navolging van Apple heeft ook Google Fornite verbannen uit hun Google Play Store. Epic Games heeft namelijk de regels geschonden, maar laat het er niet bij zitten.

Je hebt gister al in de Nachtbraker van Claudia kunnen lezen dat Fortnite uit de App Store is gegooid door Apple, tot ongenoegen van Epic Games. Nu volgt ook Google het voorbeeld van Apple en is Fortnite ook niet meer in de Google Play Store terug te vinden. Spelers kunnen namelijk V-bucks direct bij Epic Games kopen en daarmee omzeilt de ontwikkelaar Apple en Google die daar dus geen geld voor ontvangen. Dit is tegen de regels van de stores en dus hebben beide partijen besloten om Fortnite uit de store te gooien. Epic Games is het daar niet mee eens en klaagt zowel Apple als Google aan voor het onterecht verwijderen van hun game uit de stores.

onbekend

Dit verhaal gaat hoe dan ook nog een staartje krijgen. Staan Apple en Google in hun recht of hadden zij nooit Fortnite uit hun digitale winkel mogen verbannen?

Bron: The Verge
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Series

-

Uitgever

Epic Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 juli 2017

Ontwikkelaar

Epic Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord