Ontwikkelaar Cooking Mama: Cookstar voor de rechter gesleept

Geplaatst:
Aangepast: 15 april 2020 09:14

Het Cooking Mama: Cookstar-verhaal krijgt nog een staartje. De eigenaar van Cooking Mama-games sleept de ontwikkelaar van Cooking Mama: Cookstar namelijk voor de rechter.

Als je het drama rondom Cooking Mama: Cookstar hebt gemist, dan raad ik je aan om je even in te lezen in dit bizarre verhaal. Een paar weken geleden werd Cooking Mama: Cookstar om juridische redenen uit de eShop verwijderd, nadat de game een paar uurtjes digitaal en fysiek te koop was. Al snel gingen er geruchten dat de game uit de eShop verwijderd was omdat er een cryptominer in de code van de game verborgen zou zitten. Volgens de ontwikkelaar en uitgever van de game ging het hier echter om een dispuut tussen hen en de eigenaar van de Cooking Mama IP. Deze eigenaar, Office Create, heeft nu via haar website een statement naar buiten gebracht waarin zij aangeeft legale stappen te ondernemen tegen Planet Entertainment, die de game zonder toestemming van Office Create had uitgebracht. In het statement geeft Office Create aan dat zij de build van de game die Planet Entertainment had voorgedragen, niet had goedgekeurd. Planet Entertainment was contractueel verplicht om de gebreken van de game op te lossen, alvorens de game uit te brengen. Dit had Planet Entertainment niet gedaan, wat resulteerde in het offline halen van de game. Daarnaast heeft Planet Entertainment ook aangegeven dat er in Europa een PlayStation 4-versie van Cooking Mama: Cookstar uitkomt. Hier wist Office Create niets vanaf en had daar dan ook geen opdracht toe gegeven. Om deze redenen is Office Create nu aan het kijken welke legale stappen zij kan ondernemen tegen de ontwikkelaar.

Of Cooking Mama: Cookstar ooit nog uitkomt, is momenteel niet bekend.

Bron: Office Create
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cooking Mama Cookstar

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

-

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

Maart 2020

Ontwikkelaar

-

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord