Cooking Mama: Cookstar om juridische redenen uit eShop verwijderd

Geplaatst:
Aangepast: 7 april 2020 09:29

Cooking Mama: Cookstar is om juridische redenen uit de eShop verwijderd. De game was vorige week even online, maar lijkt nu spoorloos verdwenen te zijn.

Het gebeurt weleens dat een game uitkomt en vervolgens, om wat voor reden dan ook, ineens niet meer beschikbaar is. Ditzelfde is het geval bij Cooking Mama: Cookstar. In februari werd al geteased dat Cooking Mama terugkeert op de Nintendo Switch met een nieuwe game genaamd Cookstar. Cooking Mama: Cookstar verscheen een week geleden zowel digitaal in de Amerikaanse Nintendo eShop als fysiek in bepaalde winkels in Amerika. De game werd echter al bijna direct na release uit zowel de fysieke winkels als de eShop verwijderd, zonder opgaaf van reden. Zowel de website van Cooking Mama: Cookstar als het Twitterkanaal van de game geven geen verdere uitleg of informatie rondom het verwijderen van de game. Al gauw gingen er geruchten rond dat de game gebruikt werd om cryptocurrency mee te verkrijgen. Toen de game namelijk voor het eerst werd aangekondigd in augustus 2019, kwam uitgever Planet Digital met een persbericht waarin aangegeven werd dat Cooking Mama: Cookstar gebruikmaakt van Blockchain-technologie, dat doorgaans gebruikt wordt voor het verkrijgen van cryptocurrency. Onlangs heeft iemand van het ontwikkelteam achter de game echter aan entertainmentsite Screenrant uitgelegd dat er geen sprake is van een mogelijkheid om cryptocurrency te verkrijgen middels de game. Volgens de ontwikkelaar is de game uit de winkels gehaald vanwege een juridisch dispuut tussen uitgever Planet Digital en Office Create, de eigenaar van de Cooking Mama-games. De uitgever had de game naar verluidt uitgebracht, ondanks het verzoek van Office Create om de game nog wat langer uit te stellen.

Of Cooking Mama: Cookstar ooit nog terugkeert, is momenteel niet bekend.

Bron: Screenrant
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cooking Mama Cookstar

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

-

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

Maart 2020

Ontwikkelaar

-

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord