Hacker brengt Pokémon terug naar Pokémon Sword & Shield

Geplaatst:
Aangepast: 18 november 2019 21:45

Het is geen geheim meer dat honderden Pokémon ontbreken in de kersverse Pokémon Sword & Shield-games. Sommige spelers lijken hier niet mee akkoord te gaan en hebben zelf de ontbrekende Pokémon toegevoegd aan de game, middels een hack.

De controversie rondom de nieuwe Pokémon-games kan je niet ontgaan zijn. Zelfs in onze meest recente podcast-aflevering is de discussie weer even langsgekomen. Eerder dit jaar maakte GameFreak bekend dat een groot deel van alle Pokémon niet terugkeert naar Pokémon Sword & Shield. Dit zette kwaad bloed bij veel fans. Een enkeling daarvan heeft de regie in eigen handen genomen en besloten de missende Pokémon zelf toe te voegen aan de game, middels een hack. Zij gingen aan de haal met de technische bestanden van de games en kwamen erachter dat sommige Pokémon, die niet aangekondigd waren, toch verstopt zitten in de bronbestanden van de game. Zij manipuleren de code zodat de Pokémon alsnog toegankelijk zijn. Andere hackers gebruiken ondertussen gespecialiseerde tools om oudere modellen van Pokémon Let’s Go in Sword and Shield te importeren. Hieronder is te zien dat Twitter-gebruiker @SciresM het voor elkaar heeft gekregen Omastar toe te voegen aan de game.

Hoewel extra Pokémon in je game leuk kunnen zijn raden we je ten zeerste af om de bronbestanden van Pokémon Sword & Shield te manipuleren.

Bron: Polygon

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord