Baldur's Gate 3
  • ONTWIKKELAAR Larian Studios
  • EERSTE RELEASEDATUM Onbekend
  • GENRE RPG
  • GAMELINER SCORE -

Gameplay: Eerste gameplaybeelden Baldur's Gate 3 getoond tijdens PAX East

De eerste gameplaybeelden van Baldur's Gate 3 zijn vandaag getoond tijdens PAX East. Tijdens de presentatie van Larian Studios werd zo'n anderhalf uur aan gameplay getoond.

Vorige week maakte Larian Studios bekend dat de eerste gameplaybeelden van Baldur's Gate 3 te zien zijn tijdens Pax East. Tijdens de presentatie van Larion Studios liet een van de ontwikkelaars live op het podium de eerste gameplaybeelden zien. De livestream begint met een cinematic waarin we een Mind Flayer zien die een Tadpole op het oog van een gevangene zet. Vervolgens komen we in het menu om een personage aan te maken. Er kan gekozen worden uit verschillende soorten rassen en classes die we kennen uit Dungeons & Dragons. Daarnaast kun je ook vijf verschillende Origin Stories spelen, met elk een eigen unieke hoofdpersoon. Wanneer het personage is aangemaakt, kunnen we nog een indrukwekkende cinematic zien. Vervolgens krijgen we de daadwerkelijke gameplay. Baldur's Gate 3 heeft standaard een isometrische camera, maar deze kun je ook zelf bewegen. Vervolgens krijgen we ook te zien dat je interacties kunt hebben met andere personages en uit verschillende dialoogopties kunt kiezen om te proberen ze bij je party te voegen. Na wat gesprekken krijgen we eindelijk het combatsysteem te zien waarbij de party het moet opnemen tegen drie Intellect Devourers. Combat in Baldur's Gate 3 volgt exact dezelfde regels als in Dungeons & Dragons 5E. Combat is turn-based en gebaseerd op initiatief, acties, bonusacties, bewegingsopties en vooral heel veel kans. Tijdens het gevecht kunnen we goed zien dat je op verschillende manieren kunt winnen. Zo weet de hoofdpersoon een van de Intellect Devourers te doden door zijn schoenen naar hem toe te gooien. Buiten een gevecht kun je je verschillende spells, skills en skill checks gebruiken om de wereld te verkennen en geheimen te ontdekken. Ook kun je buiten het gevecht wisselen tussen de turn-based-modus en de real-time-modus om bijvoorbeeld je aanvallen te plannen of je vijanden te besluipen.

Baldur's Gate 3 heeft nog geen exacte releasedatum.

BRON Larian Studios

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?