eSports: Six Invitational 2021 gewonnen door Ninjas in Pyjamas

Geplaatst:

Zondagavond kwam het belangrijkste toernooi van de Rainbow Six Siege esport-scene ten einde. De Six Invitational 2021, ook wel het wereldkampioenschap genoemd, werd gewonnen door het team Ninjas in Pyjamas.

De laatste paar dagen streden negentien teams uit verschillende regio's tegen elkaar in de Six Invitational, dat gezien wordt als het wereldkampioenschap voor Rainbow Six Siege. Er waren flink wat Braziliaanse teams aanwezig wat ervoor zorgde dat er uiteindelijk drie Braziliaanse teams in de halve finale stonden. De twee teams die het vervolgens tegen elkaar op moesten nemen in de finale waren Team Liquid en Ninjas in Pyjamas. Beide teams hebben een compleet Braziliaans team, ondanks dat Team Liquid een Nederlandse organisatie is. Omdat NIP via de Upper Bracket in de finale terecht kwam, kregen zij al een 1-0 voorsprong. Dit zorgde echter niet voor een dominante overwinning, want Team Liquid wist map twee en drie te winnen. Een vijfde game moest dan ook gespeeld worden, die uiteindelijk door NIP met 7-2 werd gewonnen. Het is de eerste keer dat een Braziliaans team de trofee van Six Invitational in ontvangst mag nemen. Vorig jaar moest NIP namelijk genoegen nemen met een tweede plek.

Dit weekend was niet alleen de finale van de Six Invitational, maar kwam ook het League of Legends toernooi Mid Season Invitational 2021 ten einde.

Bron: Twitter

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Series

Tom Clancy's Rainbow Six

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

1 december 2015

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord