League of Legends
  • ONTWIKKELAAR Riot Games
  • EERSTE RELEASEDATUM 29 oktober 2009
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE MOBA
  • GAMELINER SCORE -

eSports: Rogue gaat naar het wereldkampioenschap League of Legends

Gisteravond heeft het Europese team Rogue zich weten te kwalificeren voor het wereldkampioenschap League of Legends. Hiermee is Rogue het eerste team dat een plek weet te bemachtigen.

Het reguliere seizoen van de LEC is tot een einde gekomen en binnenkort beginnen de play-offs, waar alleen de eerste zes teams toegang tot hebben. Dit keer gaan de play-offs niet alleen om de felbegeerde Summer Split titel en trofee, maar gaan de teams in de top vier direct naar het wereldkampioenschap. Rogue hoeft zich totaal geen zorgen meer te maken, doordat ze dit weekend eindigde met twee gewonnen games wisten ze de eerste plek te bemachtigen. Door het format van de play-offs is het voor Rogue niet mogelijk om lager dan plek vier te eindigen, waardoor ze automatisch naar het wereldkampioenschap gaan.

De komende weken worden niet alleen de drie plekken van Europa gevuld, maar ook de plekken van Noord-Amerika, China en Korea.

Op 5 en 6 september vinden de halve finale en finale plaats van de LEC.

BRON Twitter

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?