League of Legends
  • ONTWIKKELAAR Riot Games
  • EERSTE RELEASEDATUM 29 oktober 2009
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE MOBA
  • GAMELINER SCORE -

eSports: Koreaanse League of Legends kampioenschap stilgelegd door Coronavirus

Een aantal weken terug werd het Chinese kampioenschap geannuleerd door de uitbraak van het Coronavirus. Door de vele besmettingen in Zuid-Korea wordt het Koreaanse League of Legends kampioenschap stilgelegd.

Terwijl het Chinese Kampioenschap op 9 maart weer van start gaat via het online-model, waar de teams op hun eigen hoofdkantoren de games spelen, wordt het Koreaanse kampioenschap stilgelegd. Op het moment kent Zuid-Korea veel besmettingen en loopt het dodental door het Coronavirus op. Hierdoor is er besloten om het kampioenschap voor onbepaalde tijd stil te leggen. De eerste ronde van het kampioenschap komt op 6 maart ten einde, waardoor alleen de tweede ronde niet wordt gespeeld. Om het Coronavirus te bestrijden en de zieke mensen te helpen heeft het team DragonX en hun midlaner Chovy besloten om geld te doneren aan de grootste gezondheidsorganisatie van Korea.

Doordat nu ook Korea stopt met het kampioenschap is de vraag of MSI dit jaar nog wel volledig doorgaat. Riot Games heeft de details nog niet vrijgegeven, omdat de plannen veranderd moesten worden. Hetzelfde geldt voor het wereldkampioenschap dat in november gehouden wordt in China.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?