eSports: G2 Esports pakt winst in Europese finale League of Legends

Geplaatst:
Aangepast: 9 september 2019 08:04

G2 Esports heeft zich voor de zesde keer gekroond tot beste League of Legends-team van Europa. Het team won deze avond een bloedstollende finale ten koste van aartsrivaal Fnatic.

Het was een spannende zomer voor eSports-kijkers van League of Legends. De Europese League of Legends-competitie, beter bekend als de LEC, kende veel spannende momenten dit seizoen. Maar het hoogtepunt was toch weer de finale, die deze avond plaatsvond in de Griekse hoofdstad: Athene. G2 Esports heeft deze avond wederom bewezen dat zij de baas zijn in Europa. Na een bloedstollende finale, waarin het zelfs tot de vijfde game kwam, ging G2 Esports er met de winst vandoor. De finale was erg geladen vanwege de historische rivaliteitsstrijd tussen G2 Esports en Fnatic. Door sommigen ook wel de strijd tussen 'de historisch kampioen' en de 'regerend kampioen' genoemd. Tot dusver is Fnatic nog steeds het succesvolste team binnen de Europese competitie. Met zeven titels heeft het grijs-oranje gekleurde team nog altijd één titel meer dan haar rivaal. Maar G2 Esports heeft iets wat Fnatic nog niet heeft: een internationale titel. Er stond dus veel op het spel voor de Fnatic-spelers, die na afloop zichtbaar geëmotioneerd het podium verlieten.

Het beeldmateriaal is gecaptured tijdens de finale-livestream.

Het wereldkampioenschap van League of Legends staat ook al weer bijna voor de deur. Zowel G2 Esports als Fnatic zijn verzekerd van een plek op het belangrijkste toernooi. Het wereldkampioenschap vindt plaats tussen 2 oktober en 10 november.

Bron: Lolesports

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord