League of Legends
  • ONTWIKKELAAR Riot Games
  • EERSTE RELEASEDATUM 29 oktober 2009
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE MOBA
  • GAMELINER SCORE -

eSports: G2 Esports pakt winst in Europese finale League of Legends

G2 Esports heeft zich voor de zesde keer gekroond tot beste League of Legends-team van Europa. Het team won deze avond een bloedstollende finale ten koste van aartsrivaal Fnatic.

Het was een spannende zomer voor eSports-kijkers van League of Legends. De Europese League of Legends-competitie, beter bekend als de LEC, kende veel spannende momenten dit seizoen. Maar het hoogtepunt was toch weer de finale, die deze avond plaatsvond in de Griekse hoofdstad: Athene. G2 Esports heeft deze avond wederom bewezen dat zij de baas zijn in Europa. Na een bloedstollende finale, waarin het zelfs tot de vijfde game kwam, ging G2 Esports er met de winst vandoor. De finale was erg geladen vanwege de historische rivaliteitsstrijd tussen G2 Esports en Fnatic. Door sommigen ook wel de strijd tussen 'de historisch kampioen' en de 'regerend kampioen' genoemd. Tot dusver is Fnatic nog steeds het succesvolste team binnen de Europese competitie. Met zeven titels heeft het grijs-oranje gekleurde team nog altijd één titel meer dan haar rivaal. Maar G2 Esports heeft iets wat Fnatic nog niet heeft: een internationale titel. Er stond dus veel op het spel voor de Fnatic-spelers, die na afloop zichtbaar geëmotioneerd het podium verlieten.

LolBroxah
Het beeldmateriaal is gecaptured tijdens de finale-livestream.

Het wereldkampioenschap van League of Legends staat ook al weer bijna voor de deur. Zowel G2 Esports als Fnatic zijn verzekerd van een plek op het belangrijkste toernooi. Het wereldkampioenschap vindt plaats tussen 2 oktober en 10 november.

BRON Lolesports

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?