Check hier alle Gameliner AwardsGameliner Awards 2019-content
League of Legends
  • EERSTE RELEASEDATUM 29 oktober 2009
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE Strategie
  • GAMELINER SCORE -

eSports: Europese League of Legends zomer-competitie voor de deur

Het leven van de Europese League of Legends esport-kijker krijgt deze week weer kleur. De zomer-competitie van de League of Legends European Championship - beter bekend als LEC - staat voor de deur.

Waar veel mensen naar de zomer uitkijken om te ontspannen aan het strand, kijken Europese League of Legends esport-kijkers uit naar het vervolg van de LEC. Een paar weken geleden eindigde de lente-competitie van het Europese-toernooi in een bloedbad, waarin het Spaanse G2 Esports in een recordtijd van 75 minuten de winst pakte op Origin. Dit allemaal in de Rotterdamse Ahoy Arena. Met deze winst kwalificeerde G2 Esports zich voor het jaarlijks terugkerende Mid-Season Invitational-toernooi. Een belangrijk toernooi, omdat alleen de kampioenen van de diverse regio's deelnemen. De Europese droom om een internationaal toernooi te winnen werd dit jaar werkelijkheid, want G2 Esports slaagde erin de trofee te veroveren. Het Spaanse team was te sterk voor het Noord Amerikaanse Team Liquid, die net als Origin, in een recordtijd werd verslagen. Een record dat men nooit eerder zag op een internationaal toernooi. Maar nu is de vraag: kan G2 Esports dit niveau volhouden, of moeten zij de troon aan het einde van de zomer weer afstaan?

Vanaf 7 juni is de LEC elke vrijdag en zaterdag tussen 16:00 en 21:00 te volgen via het YouTube en Twitch-kanaal van Lolesports. G2 Esports komt dan weer meteen in actie, ditmaal tegen Splyce.

BRON Lolesports

Over auteur Delano Seliman

Delano SelimanOnze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan werkt ‘ie keihard aan zijn eigen bedrijf Stageup.nl. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?