eSports: Europese League of Legends zomer-competitie voor de deur

Geplaatst: 4 juni 2019 21:15
Aangepast: 4 juni 2019 21:31

Het leven van de Europese League of Legends esport-kijker krijgt deze week weer kleur. De zomer-competitie van de League of Legends European Championship - beter bekend als LEC - staat voor de deur.

Waar veel mensen naar de zomer uitkijken om te ontspannen aan het strand, kijken Europese League of Legends esport-kijkers uit naar het vervolg van de LEC. Een paar weken geleden eindigde de lente-competitie van het Europese-toernooi in een bloedbad, waarin het Spaanse G2 Esports in een recordtijd van 75 minuten de winst pakte op Origin. Dit allemaal in de Rotterdamse Ahoy Arena. Met deze winst kwalificeerde G2 Esports zich voor het jaarlijks terugkerende Mid-Season Invitational-toernooi. Een belangrijk toernooi, omdat alleen de kampioenen van de diverse regio's deelnemen. De Europese droom om een internationaal toernooi te winnen werd dit jaar werkelijkheid, want G2 Esports slaagde erin de trofee te veroveren. Het Spaanse team was te sterk voor het Noord Amerikaanse Team Liquid, die net als Origin, in een recordtijd werd verslagen. Een record dat men nooit eerder zag op een internationaal toernooi. Maar nu is de vraag: kan G2 Esports dit niveau volhouden, of moeten zij de troon aan het einde van de zomer weer afstaan?

Vanaf 7 juni is de LEC elke vrijdag en zaterdag tussen 16:00 en 21:00 te volgen via het YouTube en Twitch-kanaal van Lolesports. G2 Esports komt dan weer meteen in actie, ditmaal tegen Splyce.

Bron: Lolesports

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord