League of Legends
  • ONTWIKKELAAR Riot Games
  • EERSTE RELEASEDATUM 29 oktober 2009
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE MOBA
  • GAMELINER SCORE -

eSports: FunPlus Phoenix wint het League of Legends wereldkampioenschap

FunPlus Phoenix heeft gister het wereldkampioenschap van League of Legends gewonnen op Europese bodem. Ze versloegen hierbij het Europese team G2.

Het AccorHotels Arena in Frankrijk stond gister volledig in het teken van League of Legends. Het wereldkampioenschap werd dit jaar gehouden in Europa en met het Europese superteam G2 in de finale was het een spannende dag voor de Europese fans. G2 won eerder dit jaar al het internationale event MSI en had een goede kans om te winnen. G2 moest het in de finale opnemen tegen het Chinese team FunPlus Phoenix. FPX versloeg eerder al Fnatic in de kwartfinales en was in de finale ook te sterk voor G2. Na drie games was de finale over en kon FunPlus Phoenix de beker opeisen en zich wereldkampioen noemen. Hierbij mogen de spelers elk een karakter kiezen die een skin krijgt in de kleuren van FPX.

Het is de tweede keer op rij dat een Europees team in de finale met 3-0 verliest van een Chinees team. Vorig jaar verloor Fnatic al van Invictus Gaming. Toen werd de finale gehouden in Zuid-Korea.

BRON Riot Games

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?