eSports: EVO 2020 gaat online door zonder Smash Ultimate

Geplaatst:
Aangepast: 14 mei 2020 10:34

Ook het jaarlijkse fightinggame-toernooi EVO kan dit jaar niet fysiek plaatsvinden vanwege de coronacrisis. EVO 2020 gaat dit jaar we online door, maar dan zonder Super Smash Bros. Ultimate.

De coronacrisis heeft voor flink wat problemen in de game-industrie gezorgd. Zo vinden grote game-evenementen als de E3 niet plaats en worden grote wedstrijden zoals het WK Fortnite ook afgelast. Ook de jaarlijkse fightinggame-competitie EVO kan dit jaar niet fysiek plaatsvinden. De organisatie heeft er in dit geval echter wel voor gezorgd dat het evenement online plaatsvindt, zodat fightinggame-fanaten zich nog steeds met elkaar kunnen meten in verschillende fightinggames. EVO Online heeft grofweg dezelfde line-up aan games als het fysieke geplande evenement. Er is echter een game die aan de line-up ontbreekt en dat is Super Smash Bros. Ultimate. Waarom deze game uit de line-up geschrapt is, is niet bekend. Er is wel een grote kans dat dit te maken heeft met de online multiplayer prestaties van de Nintendo Switch die simpelweg niet goed genoeg zijn voor een grootschalig online toernooi zoals deze. Tijdens het evenement vinden er wel toernooien plaats van Under Night In-Birth Exe:Late[cl-r], Dragon Ball FighterZ, Tekken 7, Street Fighter V Champion Edition, SoulCalibur VI, Granblue Fantasy: Versus en Samurai Shodown. Daarnaast vinden er ook open toernooien plaats van Mortal Kombat 11: Aftermath, Killer Instinct, Them's Fighting Herds en Skullgirls 2nd Encore.

EVO 2020 vindt gedurende vijf weekenden in juli online plaats.

Bron: EVO
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord