eSports: Dawmon Gaming wint het WK League of Legends 2020

Geplaatst:
Aangepast: 1 november 2020 21:56

Dawmon Gaming heeft dit weekend de tiende editie van het wereldkampioenschap League of Legends gewonnen. Na twee jaar van Chinese dominatie, staat nu weer een Koreaans team aan de top.

Zaterdagochtend was het zover. De laatste weken streden de beste teams uit de verschillende regio's tegen elkaar voor de trofee van het wereldkampioenschap League of Legends. De finale bestond uit het Koreaanse team Dawmon Gaming, dat eigenlijk al vanaf het begin de favoriet was. Ze domineerde dan ook de groepsfase en hun games in de play-offs. Suning Gaming aan de andere kant wist zich staand te houden en zorgde voor een verrassing door in de finale te komen. Omdat het kampioenschap in China afspeelde, waren de zesduizend fans voor SN Gaming, maar dit mocht niet baten voor het eindresultaat. Hoewel beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren, wist Dawmon Gaming alsnog te domineren op Summoners Rift en mochten ze na vier games de trofee omhoog houden.

Omdat Dawmon Gaming het wereldkampioenschap League of Legends heeft gewonnen, komen er volgend jaar speciale Dawmon Gaming skins voor vijf champions. De spelers hebben al laten weten wat hun voorkeuren zijn. Zo zien we waarschijnlijk een skin voor Kennen, Twisted Fate en Graves. BeryL en Ghost zijn er nog niet helemaal uit, want Beryl wil graag een skin voor Leona of Pantheon en Ghost een skin voor Jhin, Ashe of Caitlyn.

Zoals gewoonlijk begon de finale met een ceremonie, waar ook het nieuwe nummer van K/DA te horen was. Door het Coronavirus mochten er maar zesduizend man aanwezig zijn en waren er geen artiesten om het nummer live te zingen. Om China een eerlijke kans te geven heeft de organisatie van tevoren al aangegeven dat het wereldkampioenschap van 2021 ook in China wordt gehouden. Momenteel moeten we het even zonder League of Legends doen, want de Spring Split begint pas weer eind januari 2021.

Bron: Twitter

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord