Downloadnieuws: Neem games op proef met Game Trials op PlayStation 5

Geplaatst:

Sony heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de PlayStation 5. Spelers in het Verenigd Koninkrijk kunnen nu al kosteloos games op proef nemen met Game Trials.

Nee, het zijn geen demo's. Sommige PlayStation 5-games kunnen nu geheel gratis op proef genomen worden. Dat is beslist niet nieuw in de game-industrie. Zo was Two Point Hospital gratis in juli en Minecraft Dungeons gratis in augustus als je beschikte over een Nintendo Switch Online-abonnement. De Game Trials van PlayStation verschillen echter wel van die van Nintendo. Waar Nintendo-titels slechts een weekje kosteloos gespeeld kunnen worden, kunnen PlayStation 5-bezitters wanneer ze willen met een Game Trial aan de slag. Sony's variant kent echter een andere beperking: de games kunnen slechts voor een beperkt aantal uur gespeeld worden. En die tijd gaat in vanaf het moment dat je de game downloadt. Als je internet het begeeft, kun je dus gedag zeggen tegen je gratis proefperiode. Momenteel zijn de Game Trials slechts verkrijgbaar voor twee games: Death Stranding: Directors Cut en Sackboy: A Big Adventure.

De Game Trials zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar in Nederland. Het is onduidelijk of en wanneer dat wel het geval is.

Bron: PlayStation
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord