CEO Riot Games aangeklaagd voor seksuele intimidatie

Geplaatst:

Nicolo Laurent, de CEO van Riot Games, wordt aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. De aanklacht komt van zijn voormalige assistent.

Het imago van Riot Games is in de afgelopen twee jaren flink aangetast. Zo gingen in 2019 verschillende Riot Games-medewerkers in protest wegens seksisme op de werkvloer. Dit leidde tot een flink onderzoek en uiteindelijk een rechtszaak die Riot Games tien miljoen euro gekost heeft. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, werd afgelopen zomer ook nog een leidinggevende van Riot Games geschorst vanwege een facebookbericht waarin de dood van George Floyd, dat wereldwijd resulteerde in een grote opstand in de vorm van de Black Lives Matter-beweging, werd gebagatelliseerd. Ditmaal is het weer raak. Vorige maand heeft Sharon O'Donnell, de voormalig assistente van Riot Games' CEO Nicolo Laurent, een aanklacht ingediend tegen haar voormalig werkgever. In deze aanklacht, die VICE Games in handen heeft gekregen, beschrijft de voormalig assistente hoe ze door haar baas meerdere malen tot seks werd uitgenodigd. Volgens O'Donnell had Laurent meerdere malen gehint dat O'Donnell bij hem thuis moest langskomen. Volgens de voormalig assistente ging ze niet in op de avances van haar baas, waarvoor ze uiteindelijk door hem gestraft werd door haar overuren niet uit te betalen, haar geen lunchpauzes te geven en haar uiteindelijk te ontslaan. Volgens Riot Games heeft het ontslag van O'Donnell echter te maken met klachten van andere collega's over haarzelf.

Riot Games laat de aanklacht nu onderzoeken door een externe partij.

Bron: VICE Games
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord