Riot Games-medewerkers in protest tegen geschillen en seksisme

Geplaatst:

Medewerkers van Riot Games zijn in protest gekomen tegen de geschillen met het management en seksistische cultuur binnen het bedrijf. Acht maanden geleden kwam het bedrijf hierover in opspraak en sindsdien is er niets veranderd, stellen medewerkers.

Meer dan 150 Riot-medewerkers legden gister het werk neer en verzamelden zich buiten de kantoren van de League of Legends-ontwikkelaar. Ze protesteerden tegen geschillen met het management en de seksistische cultuur binnen het bedrijf. Vorig jaar publiceerde gamewebsite Kotaku een vernietigend rapport over de problemen in het bedrijf. Riot Games beloofde om de problemen aan te pakken en veranderingen door te voeren. Maar volgens Riot-medewerkers heeft het bedrijf te weinig gedaan sindsdien.

Het is vrij uniek dat medewerkers van een grote gameontwikkelaar het werk stilleggen. Een woordvoerder van Riot Games laat weten dat medewerkers in het recht staan om op deze manier hun onvrede te uiten.

Bron: Kotaku

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord