CD Projekt Red verkoopt geen games meer in Rusland

Geplaatst:
Aangepast: 4 maart 2022 12:41

CD Projekt Red stopt met de verkoop van games en merchandise in Rusland en Wit-Rusland. Dit naar aanleiding van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

In de Nachtbraker van 2 maart heb je al kunnen lezen dat de Oekraïense vicepremier Mykhailo Fedorov Sony en Microsoft had opgeroepen om PlayStation- en Xbox-accounts uit Rusland en Wit-Rusland te blokkeren. Inmiddels zijn er ook andere gamestudio's en uitgevers die meedoen aan het maken van een standpunt tegen de oorlog die Rusland heeft ontketend. Zo heeft Electronic Arts ervoor gekozen om Russische teams te verwijderen uit Fifa 22 en NHL 22. Het Poolse CD Projekt Red heeft vandaag een statement uitgegeven waarin zij aangeeft geen games en merchandise meer te verkopen in Rusland en Wit-Rusland. Via Twitter laat de ontwikkelaar van The Witcher en Cyberpunk 2077 weten dit te doen om een standpunt te maken tegen de acties van Rusland. CD Projekt Red is namelijk van mening dat commerciële partijen, wanneer ze zich verenigen, een verschil kunnen maken in de wereld.

De verkoop van games en merchandise van CD Projekt Red is per direct en tot nader order gestaakt in Rusland en Wit-Rusland.

Bron: CD Projekt Red
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord