Call of Duty-franchise heeft een nieuw topfiguur

Geplaatst:
Aangepast: 26 april 2021 16:11

De Call of Duty-franchise heeft een nieuwe topfiguur. Johanna Faries volgt Byron Beede op. Beede was twaalf jaar aan het roer binnen de franchise voor Activision Blizzard.

Johanna Faries, de voormalig manager bij de NFL, is nu de algemeen directeur van Call of Duty van Activision. Wellicht heb je de naam al eens voorbij zien; Faries was namelijk de de commissaris van Call of Duty eSports sinds 2018, en bekleed sinds oktober 2020 ook de functie als 'Head of Leagues'. Daar komt vanaf de nieuwe rol als algemeen directeur bij. Ze blijft ook het hoofd van Activision Blizzard eSports-competities en blijft dat ook doen voor andere franchises, zoals Overwatch. Faries volgt Byron Beede op die de functie twaalf jaar lang heeft bekleed. Na jarenlange dienst vond hij het wel mooi geweest. Hij laat de franchise goed achter, want ondertussen beleeft Call of Duty haar beste jaar ooit. Activision Blizzard rapporteerde recordcijfers in 2020 met een netto-omzetstijging van vijfentwintig procent. Dat succes is grotendeels te danken aan Call of Duty: Warzone en Call of Duty Mobile. Warzone heeft onlangs ook de mijlpaal van honderd miljoen spelers overschreden, dertien maanden na de lancering. ESPN eSports heeft Faries onlangs geïnterviewd. Dat interview kun je hieronder bekijken:

Niet alleen het bestuur ontving onlangs een update. Ook Verdansk, de welbekende map uit Call of Duty:Warzone, is sinds vorige week op de schop genomen.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord