Bit: Gene Simmons van KISS gaat The Pokémon Company niet aanklagen

Geplaatst:
Aangepast: 12 augustus 2019 22:12

Gene Simmons van KISS gaat The Pokémon Company niet aanklagen. Een van de nieuwe Pokémon voor de aankomende games Pokémon Sword en Shield lijkt namelijk sprekend op de zanger.

Gene Simmons kennen we natuurlijk allemaal als de zanger van de hardrockband KISS, die in de jaren '70 en '80 van grote invloed was in de hardrock en glam metal wereld. Onlangs liet een nieuwe trailer voor Pokémon Sword en Shield enkele nieuwe Pokémon zien. Hier zat onder andere een regionale variant van de Pokémon Zigzagoon en Linoone bij. Deze Pokémon hebben een kleine makeover gekregen en lijken qua uiterlijk geïnspireerd te zijn door Paul Stanley, de gitarist van KISS. Deze Pokémon dragen namelijk precies zo'n zwarte ster op hun oog als de iconische make-up van de rockgitarist. Obstagoon, de nieuwe evolutie van Linoone, heeft daarnaast ook nog een lange tong en hij ziet eruit alsof hij een leren jasje aanheeft. Dit refereert natuurlijk naar Gene Simmons, de zanger van KISS. Na een tweet van Simmons leek het er even op dat de rockster niet blij was met deze vergelijking. Fans dachten dat hij The Pokémon Company aan zou gaan klagen voor de gelijkenis. Het tegendeel is echter waar. Simmons vertelt het nieuwsmagazine Newsweek dat hij juist gevleid is dat The Pokémon Company een hulde aan de band wil brengen middels een Pokémon.

Het is niet de eerste keer dat The Pokémon Company geen hoge ogen gooit met het design van de wezens. In 2000 klaagde de mentalist en illusionist Uri Geller The Pokémon Company aan vanwege het design en de naam van de Pokémon Kadabra. Hoewel deze case nog steeds niet is opgelost, heeft The Pokémon Company sinds 2003 besloten geen Pokémonkaarten van Kadabra meer uit te brengen.

Bron: Newsweek
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon Sword

Series

Pokémon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

15 november 2019

Ontwikkelaar

Game Freak

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord