Activision Blizzard opnieuw aangeklaagd

Activision Blizzard is opnieuw aangeklaagd. Ditmaal door haar eigen medewerkers.

Bijna twee maanden geleden werd Blizzard aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De aanklacht werd ingediend door de Amerikaanse staat Californië, die na intensief onderzoek besloten had om een rechtszaak aan te spannen, die nu nog steeds loopt. De rechtszaak heeft onder andere geleid tot het opstappen van Blizzard-president J. Allen Brack. Later gingen er geruchten rond dat Blizzard weigerde mee te werken met de rechtszaak. Zou zo het bedrijf bewijsstukken hebben vernietigd en haar medewerkers hebben verboden om te praten over de staat van zaken binnen het bedrijf. Nu wordt Blizzard opnieuw aangeklaagd. Deze aanklacht komt van een groep medewerkers die zich hebben verenigd als ABetterABK, samen met de Amerikaanse vakbond voor communicatie en media. Volgens de aanklacht heeft Blizzard haar medewerkers verboden te spreken over zaken als loon, werkomstandigheden of over zaken die te maken hebben met de nog lopende rechtszaak. Ook heeft Blizzard haar medewerkers verboden om zich te verenigen en samen te zorgen voor betere werkomstandigheden. Dat laatste komt overeen met eerdere beschuldigingen van medewerkers, nadat Blizzard anti-vakbond advocatenkantoor WilmerHale in de arm had genomen.

Het ziet ernaar uit dat Blizzard nog steeds in zwaar water verkeert. Wat de uitslag van beide lopende rechtszaken wordt, is nog even afwachten.

BRON ABetterABK

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?