Activision Blizzard opnieuw aangeklaagd

Geplaatst:

Activision Blizzard is opnieuw aangeklaagd. Ditmaal door haar eigen medewerkers.

Bijna twee maanden geleden werd Blizzard aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De aanklacht werd ingediend door de Amerikaanse staat Californië, die na intensief onderzoek besloten had om een rechtszaak aan te spannen, die nu nog steeds loopt. De rechtszaak heeft onder andere geleid tot het opstappen van Blizzard-president J. Allen Brack. Later gingen er geruchten rond dat Blizzard weigerde mee te werken met de rechtszaak. Zou zo het bedrijf bewijsstukken hebben vernietigd en haar medewerkers hebben verboden om te praten over de staat van zaken binnen het bedrijf. Nu wordt Blizzard opnieuw aangeklaagd. Deze aanklacht komt van een groep medewerkers die zich hebben verenigd als ABetterABK, samen met de Amerikaanse vakbond voor communicatie en media. Volgens de aanklacht heeft Blizzard haar medewerkers verboden te spreken over zaken als loon, werkomstandigheden of over zaken die te maken hebben met de nog lopende rechtszaak. Ook heeft Blizzard haar medewerkers verboden om zich te verenigen en samen te zorgen voor betere werkomstandigheden. Dat laatste komt overeen met eerdere beschuldigingen van medewerkers, nadat Blizzard anti-vakbond advocatenkantoor WilmerHale in de arm had genomen.

Het ziet ernaar uit dat Blizzard nog steeds in zwaar water verkeert. Wat de uitslag van beide lopende rechtszaken wordt, is nog even afwachten.

Bron: ABetterABK
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord