Blizzard-president J. Allen Brack stapt op

De president van Blizzard Entertainment, J. Allen Brack, stapt op. Hij draagt zijn leiderschap over aan Jen Oneal en Mike Ybarra.

Als je het nieuws rondom de game-industrie een beetje volgt, kan het bericht je niet ontgaan zijn: Blizzard is aangeklaagd voor seksuele intimidatie. Er werd gesproken van een machocultuur binnen de organisatie en ongelijkheid op de werkvloer. Het nieuws sloeg in als een bom. Kort daarna riep het personeel de leiding tot de orde aan de hand van een open brief. Het was duidelijk dat er iets aan de cultuur binnen het bedrijf veranderd moest worden. Dat lijkt nu eindelijk te gebeuren. De president van Blizzard Entertainment, J. Allen Brack, stapt op. Blizzard-medewerkers Jen Oneal en Mike Ybarra nemen zijn taak over en hebben het binnenkort voor het zeggen. Beide werknemers hebben al tientallen jaren ervaring in de game-industrie. Samen staan ze aan het roer van het bedrijf en gaan ze een andere richting met Blizzard Entertainment inslaan. Dat moet ertoe leiden dat het bedrijf een welkome omgeving wordt voor alle mensen; ongeacht geslacht, etniciteit of seksuele oriëntatie. J. Allen Brack liet hierover het volgende weten:

I am confident that Jen Oneal and Mike Ybarra will provide the leadership Blizzard needs to realize its full potential and will accelerate the pace of change. I anticipate they will do so with passion and enthusiasm and that they can be trusted to lead with the highest levels of integrity and commitment to the components of our culture that make Blizzard so special.

Met het nieuwe leiderschap wil Blizzard Entertainment het vertrouwen van de fans in het bedrijf terugwinnen. Het bedrijf bedankt alle fans voor hun passie en aandacht voor veiligheid en gelijkheid.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?