Check hier alle Gameliner Awards Gameliner Awards 2020-content

PlayStation 5-update lost problemen game-installatie op

Er is een nieuwe firmware-update voor de PlayStation 5 uitgebracht, waarmee ten minste één groot probleem is opgelost dat spelers sinds de lancering teisterde: het game-installatie-probleem.

Buiten de crashes in de rustmodus en problemen met het downloaden van games, hebben sommige PlayStation 5-gebruikers problemen gemeld waarbij de console games verwijdert die met een schijf zijn geïnstalleerd. Dit zou gebruikers dwingen de game opnieuw te installeren en eventuele updates te downloaden, telkens wanneer deze zich voordeed. Sony heeft in een onlangs verschenen bericht kenbaar gemaakt dat dit probleem is opgelost met de komst van de nieuwe firmwarerelease. Een ander probleem dat in de release-opmerkingen werd opgemerkt, is minder problematisch, maar leidde tot enige verwarring over de tijd die nodig is om de nieuwe DualSense-controller van de PlayStation 5 op te laden. Op sommige consoles zorgde een softwareprobleem ervoor dat de USB-poort aan de voorkant niet genoeg stroom aan de controller leverde om op te laden, wat leidde tot langere oplaadtijden of, in sommige gevallen, helemaal niet opladen. Sony zegt dat dit ook is opgelost.

PlayStation 515

De PlayStation 5 verscheen op 19 november in Nederland. In onze meest recente Game Over-podcast deelt onze eigen Rudy zijn ervaringen met het futuristische apparaat.

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?