WK2014: WK 2014: Spanje - Nederland

ontbrekende afbeelding
Het wereldkampioenschap voetbal, beter bekend als het WK, is gisteren van start gegaan en vanavond is het al de beurt aan Oranje. Tegen Spanje moeten we meteen aan de bak. Menig supporter van het Nederlands elftal heeft zo zijn twijfels bij de kwaliteit en mogelijkheden van ons huidige team en ook ik ben daar geen uitzondering op.

Bij Gameliner lopen er een paar fanatieke, maar ook een paar minder fanatieke aanhangers van Oranje rond. Voor deze Voorspelling heb ik diegenen die een mening over internationaal voetbal hebben, gevraagd wat zij van de wedstrijd Spanje - Nederland verwachten. Uiteindelijk zal dit de basis vormen voor onze einduitslag.

Alex Zweers: 1 - 0

Het Nederlands elftal doet er alles aan om geen doelpunt tegen te krijgen, maar ze zijn niet opgewassen tegen de Spanjaarden. Al vrij vroeg in de tweede helft van de wedstrijd komen ze op een achterstand van 1-0 tegen Spanje en dat halen ze niet meer in. Het wordt een saaie wedstrijd.

Justin meijer: 4 - 1

Het Nederlandse elftal begint goed door binnen een kwartier de 0-1 te maken. Echter gaat het daarna mis, want Nederland wil de voorsprong niet uitbreiden, maar vasthouden. De Spanjaarden vinden een lek in de verdediging en scoren voor de rust nog twee doelpunten: 2-1. Na de rust komt Nederland er ook niet aan te pas en eindigt het uiteindelijk met 4-1.

Kees Wijnhorst: 3 - 1

Vanavond, op vrijdag 13 juni 2014, klinkt om 21:00 uur het startsignaal voor de wedstrijd Spanje - Nederland. Oranje begint zoals verwacht in het 5-3-2 systeem, alhoewel Louis van Gaal de opstelling ook wel 1-5-3-2 of zelfs 1-3-4-3 noemt. Zoals verwacht is het Spanje dat aanvalt en ondanks onze onervaren verdediging hebben de Spanjaarden het zichtbaar moeilijk en komen ze niet verder dan een schot op de paal. Toch weet Spanje er in de tweede helft door te komen en maakt Luis Pedro de 1-0. Kort daarna volgt ook het tweede en het derde doelpunt van Spanje, beide gemaakt door Diego Costa. Rond het einde van de wedstrijd doet Nederland nog wat terug met een schitterend doelpunt van Arjen Robben, maar veel verschil maakt dit niet meer. Nederland moet nu tegen Australië drie punten gaan pakken om nog zicht te houden op de achtste finales.

Koen van den Akker: 1 - 0

Nederland zet alles op slot, omdat ze maar al te bang zijn voor een tegendoelpunt. Aan aanvallen komen ze maar weinig toe en na een fout zal Spanje het toch voor elkaar krijgen om een doelpunt te scoren. Men heeft al weinig vertrouwen in het Nederlands elftal en na deze nederlaag zal dit toenemen en worden de negatieve voorspellingen werkelijkheid. Ook al heb ik weinig vertrouwen in het team van dit jaar, ik kijk toch met veel plezier naar de wedstrijd samen met vrienden en familie.

Ruud Oomens: 2 - 1

Door een flitsende start van Oranje komen we al binnen een kwartier op voorsprong via een afstandsschot van Sneijder. Daarna kakt het Nederlands elftal ietwat in. Dit wordt net voor rust door Spanje bestraft, wanneer Ramos de bal na een strakke corner binnen prikt. Dit blijkt de doodsteek te zijn geweest voor onze mannen, want na rust is het vooral verdedigen wat de klok slaat. Dat gaat tot zo'n twintig minuten voor tijd goed, maar dan is de plaaggeest van Oranje, Andrés Iniesta, zo aardig om de bal net buiten ons strafschopgebied eens een poeier te geven, die vervolgens in de bovenhoek van het Hollandse doel verdwijnt. Uiteindelijk speelt Spanje de wedstrijd beheerst uit en komt Oranje er niet meer aan te pas. Jammer, kop op, focussen op Australië!

Yordi Verkroost: 1 - 1

Ja, ik weet het. Het algemene beeld van het huidige Nederlands voetbalelftal is niet al te best. Te jong, te onervaren, en daarmee een lekker tussendoortje voor zo'n doorgewinterde ploeg als Spanje. In dat beeld ga ik dus mooi niet mee. 'Onze jongens' gaan in hun eerste wedstrijd op het WK eens even laten zien wie er de baas op het veld is, en zullen tonen hoe je in het heden voor de dag moet komen als je een titanenstrijd winnend af wil sluiten. Of is dat ook weer enigszins overdreven? Dat zou kunnen, dus ik denk dat ik maar moet gokken op de gulden middenweg: een gelijkspelletje. Voor beide ploegen overigens een prima uitgangspositie voor de rest van de poulefase, want twee keer een winstpartij tegen zowel Chili als Australië en Nederland zit alweer in de volgende ronde. Vanavond scoort Nederland als eerste, nadat een bal van Robben eerst via de teen van Casillas (jawel) en de paal weer terugkomt in Arjens voeten, die vervolgens de 0-1 maakt. In de tweede helft is Spanje heer en meester en wordt het door een goaltje van de ingebrachte Fernando Torres uiteindelijk gelijk.

Einduitslag

ontbrekende afbeelding
Het lijkt er dus verdacht veel op dat ook bij Gameliner het vertrouwen in Oranje niet optimaal is. We zullen vanavond om 21.00 uur zien of Spanje - Nederland echt een afgang zal worden, of dat het Nederlands elftal toch kan verrassen. Wat verwachten jullie van de wedstrijd en wat wordt volgens jullie de einduitslag?

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?