Check hier alle E3 2021-content

WK2014: WK 2014: Nederland - Mexico

ontbrekende afbeelding
We wisten uiteraard na de wedstrijd tegen Australië al dat we hoe dan ook door zouden gaan naar de knock-outfase van het WK, maar de winst op Chili heeft Oranje ook nog eens groepswinnaar gemaakt. Hierdoor spelen we vanavond tegen Mexico, het land dat wellicht door velen wordt onderschat.

Bij Gameliner lijkt het vertrouwen na iedere gewonnen wedstrijd groter te worden, dus eigenlijk kan het vanavond al niet meer fout gaan. Voor deze Voorspelling heb ik wederom een aantal voetbalkenners op de redactie gevraagd wat zij van de wedstrijd Nederland - Mexico verwachten. Dit zal vervolgens weer de basis vormen voor onze einduitslag. Ook hebben Justin en Yordi de wedstrijd alvast in de WK-modus van FIFA 14 gespeeld.

Justin meijer: 2 - 1

Ook tegen Chili heeft Nederland kunnen winnen, waardoor het de groepswinnaar van groep B is geworden. Het was wel een moeizame wedstrijd van Nederland, met een zeer zwakke eerste helft. Vanavond moet Nederland het in de achtste finale opnemen tegen Mexico. Ik denk dat Nederland ook deze wedstrijd zwak begint, met al vroeg in de eerste helft een tegendoelpunt. Het lukt het Nederlands elftal niet om voor de rust weer op gelijke hoogte te komen. Na de rust weet het wel te scoren en staat het weer gelijk. Nederland probeert de wedstrijd nog binnen de negentig minuten te winnen, maar het komt niet verder dan 1-1. Het wordt dus een verlenging. Gelukkig weet Nederland snel in deze verlenging te scoren en komt Mexico er niet meer aan te pas. Nederland wint dus nipt met 2-1.

Kees Wijnhorst: 3 - 1

Met ons 5-3-2 systeem hebben we 9 punten uit drie wedstrijden weten te halen. Uiteraard hanteren we ook tegen Mexico dit systeem en proberen we het spel weer te ontregelen. Tegen Mexico proberen we in balbezit iets beter te voetballen, maar zullen we het toch vooral van onze counters en dode spelsituaties moeten hebben. Met Van Persie weer terug in het veld accelereert onze aanval meerdere malen waardoor we drie keer scoren. Ondanks dat de Mexicanen het lastig hebben met onze speelwijze, weten ze toch één keer te scoren, maar dit blijkt niet genoeg te zijn.

Koen van den Akker: 2 - 1

Eén keer eerder troffen Nederland en Mexico elkaar tijdens een WK. Dat was in 1998. Deze wedstrijd eindigde met de uitslag 2-2. Het Nederlands elftal weet maar al te goed dat er deze wedstrijd niet gelijk gespeeld kan gaan worden, want penalty's, die hebben we liever niet. Vandaag zal Van Persie weer in actie mogen komen met een grote kans dat hij één van de twee goals zal gaan maken. Aan een verlenging zullen we waarschijnlijk niet toekomen, alle wedstrijden die Nederland in de achtste finales heeft gespeeld, zijn afgelopen zonder verlenging. Uiteindelijk zal het 2-1 voor Oranje worden.

Ruud Oomens: 2 - 1

De Mexicanen kunnen we hebben. Punt. Toch is dit een sterker elftal dan menigeen denkt, waardoor we het moeilijker gaan krijgen dan verwacht. Hoewel we al in de eerste helft op voorsprong komen, komt ook Mexico net voor rust weer langszij. In de tweede helft is het nog lang spannend, tot Oranje uiteindelijk rond de zeventigste minuut alsnog de winnende goal weet te scoren. De wedstrijd wordt beheerst tot een einde gebracht, al krijgt Mexico net voor tijd nog wel een enorme kans, die Jasper Cillessen gelukkig nog net op tijd weet te keren. Op naar de kwartfinale!

Yordi Verkroost: 2 - 0

Nu we in de achtste finale staan, begint het toernooi om de wereldbeker pas echt. Door de overwinning op Chili in de laatste wedstrijd van de groepsfase zijn we in een theoretisch gunstiger deel van het speelschema terechtgekomen. Dat heb je de afgelopen tijd waarschijnlijk al veel te vaak gehoord, maar er zit toch zeker een kern van waarheid in. Deze achtste finale tegen Mexico moet immers gewoon te doen zijn en daarna sta je in de kwartfinale tegen Costa Rica of Griekenland. Met andere woorden, ook de halve finale moet voor onze voetballers toch te bereiken zijn, zou je zeggen. Maar goed, laten we niet teveel op de zaken vooruitlopen en eerst eens focussen op de belangrijke wedstrijd van vanavond tegen Mexico in de achtste finale. We spelen immers in Fortaleza, waar het zomaar eens rond de dertig graden kan worden - voor Nederlanders toch een flink hoge temperatuur en tegelijkertijd voor de Mexicanen alsof ze thuis zijn. Met ons 5-3-2 systeem kunnen we die Mexicanen echter wel verslaan met een paar doelpuntjes. Waarom? Gewoon, omdat m'n gevoel me dat zegt!

Einduitslag

ontbrekende afbeelding
Op basis van onze voorspellingen, gaat Oranje geen kind hebben aan Mexico. Nederland - Mexico kan best een spannende wedstrijd worden, maar winnen, dat doet het Nederlands elftal sowieso. We weten echter pas echt zeker dat we in de kwartfinale staan, nadat we allen vanavond vanaf 18.00 uur naar Nederland - Mexico hebben gekeken. Wat verwachten jullie van de wedstrijd en wat wordt volgens jullie de einduitslag?

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?