WRC 6

 • Ontwikkelaar Kylotonn Games
 • Eerste releasedatum 7 oktober 2016
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One
 • Genre Racing, Simulatie
 • Gameliner score

Review: WRC 6 - PlayStation 4

Hoewel Formule 1 grondgebied in Nederland aan het winnen is, is het rallygenre nog altijd springlevend in ons kleine kikkerlandje. Het mooie van de rallysport is dat het lekker ruig is. Opspringend modder, onbuigbare bomen en uiterste precisie zijn het kloppende hart van deze motorsport. Realisme speelt in rallygames dan ook een zeer grote rol. Toch is er voor de casual spelers behoefte naar een wat simpelere rallygame. DiRT Rally is de crème de la crème voor de puristen, maar de leken onder ons zijn nog altijd op zoek een instapversie voor dit adrenaline gevulde genre. Paf, boem, pats, ik presenteer U WRC 6 FIA World Rally Championship. Een instapracer met veel voordelen, maar ook aardig wat nadelen.

onbekend

De stempel drukken

WRC 6 FIA World Rally Championship is een door de FIA gelicenseerd product. Dat houdt in dat de game alle licenties in handen heeft en een waarheidsgetrouwe ervaring kan bieden. Tenminste, als het gaat om logo's, banen, coureurs en auto's dan. Tof, want dit maakt de immersie vele malen groter. Het is leuk om te zien dat alle veertien banen in de game zitten. Daarbij zijn alle weersomstandigheden goed vertegenwoordigd. In Zweden scheur je bijvoorbeeld door de sneeuw en in Portugal over hobbelige zandwegen. De banen zijn alleen niet altijd even accuraat, zo is de ene baan bijvoorbeeld iets breder dan hij hoort te zijn en is de ander juist weer iets smaller. Niet dat dat erg is, maar het valt in ieder geval wel op.

WRC 6 beschikt over lekker veel modi. Zo is er een carrière modus die je onderaan de ladder laat starten. Je begint in de junior WRC-klasse, werkt je vervolgens op naar de WRC 2-klasse en grijpt als laatst naar de competitie voor de grote jongens. Gaandeweg kies je voor een team en probeer je doelstellingen te voltooien waardoor jij, als speler, meer in de kijker komt te staan. Een leuke modus, maar veel verschil tussen de klasses zit er niet. Je mag in iedere klasse iets meer sleutelen aan de auto en dat is tof, maar qua gameplay verandert er verder weinig. Online is er daarentegen meer dan genoeg te doen. WRC 6 gaat er vol voor en er is zelfs een WRC eSports-sectie. In deze sectie zijn de regels iets strakker gezet en kun je de races op de racedag zelf ook voltooien. Ook op de bank is er genoeg te beleven. Er zit namelijk een splitscreen-modus in WRC 6!

onbekend

Rallyrijden voor dummies

Iedere keer dat ik een racegame opstart, moet ik onwijs wennen aan de controls. De auto's glijden lekker over de weg en meestal bestuurt de auto mij meer dan ik wil toegeven. Bij WRC 6 had ik dat gevoel echter totaal niet. Ok', in het begin had ik misschien wat moeite, maar bij de derde race had ik het toch wel aardig onder de knie. Ik heb meerdere malen geprobeerd om DiRT Rally te spelen, maar daar is de ervaring totaal anders (kortom, ik kan er niks van). Dat WRC 6 een wat simpeler mechanisme biedt, vind ik dan ook totaal niet erg. Het is leuk om eens met al die rally praat mee te kunnen doen en daarbij is het fijn om de game aan te slingeren en competitie te krijgen van je mede-bankhanger.

Dat de game wat makkelijker te besturen is, is alleen maar fijn in mijn opinie. Wat ik dan weer minder fijn vind, is het gebrek aan realisme in de presentatie. De auto's ronken heerlijk over de weg, maar ik krijg nooit echt het gevoel dat ik daadwerkelijk aan het rijden ben. Ik schaats meer over de weg en dat is zeer jammer. Hoewel de auto's er grafisch fantastisch uitzien, ben ik minder te spreken over de omgevingen. Het ziet er soms wat achterhaald uit en het publiek komt zeer statisch over. Er zijn genoeg momenten geweest dat ik een eerste hulp-afdeling had kunnen vullen met toeschouwers. Wanneer mijn koplampen het publiek naderden, deden de toeschouwers echter vrij weinig. Ik kan traag zijn, maar als ik een bolide mijn kant op zie komen met honderd kilometer per uur doe ik echt wel een stapje opzij.

onbekend

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

WRC 6 FIA World Rally Championship biedt een leuk instappakketje voor de beginnende rallyrijder. Verwacht echter geen bijzonder diepgaande racer waarbij alle wijzigingen invloed hebben en jij 'n met de wagen bent. De carrièremodus is leuk, maar wordt ietwat eentonig na een aantal races. Online heeft de game dan wel weer veel te bieden en de toevoeging van een multiplayer splitscreen is fantastisch. Wil je toch iets meer realisme, dan raad ik je aan om gewoon voor DiRT Rally te gaan. Desalniettemin weet WRC 6 goed vermaak te bieden voor zowel fans als nieuwkomers en dat kan ik van de concurrent dan weer niet zeggen.

 • Pluspunten
 • Online erg goed
 • Lokale multiplayer!
 • Auto's zien er goed uit
 • Minpunten
 • Presentatie laat te wensen over
 • Had wel iets realistischer gemogen
 • Het is duidelijk dat je op de bank zit en niet scheurt over de weg
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?