Review: Worms: Ultimate Mayhem Xbox 360

Geplaatst:

De dag dat ontwikkelaar Team17 bij zichzelf dacht dat een spel met op elkaar schietende wormen leuk is, mag wat mij betreft de geschiedenisboeken in. In mijn kindertijd heb ik met veel vrienden vaak genoeg genoten van een potje Worms, gewoon lekker met z'n tweeën achter de pc. Inmiddels is de serie toe aan zijn vijfhonderd'nentwintigste deel met de downloadable game Worms Ultimate Mayhem.

Ultimate combinatie

De nieuwe Worms is een soort combinatie van het beste van de games Worms 3D en Worms 4: Mayhem (vandaar ook dat het woord 'Ultimate' aan de titel is toegevoegd). Het verschil tussen beide games zit 'm vooral in een aantal nieuwe maps, nieuwe stemmetjes voor de wormen (die overigens op bepaalde momenten nog altijd hilarisch zijn) en wat bug-fixes. Niet veel nieuws onder de zon dus, maar volgens de ontwikkelaars genoeg om de game opnieuw uit te brengen als download.

Worms voor beginners

Eigenlijk kan ik het me niet voorstellen dat mensen nog nooit van Worms hebben gehoord, maar ik zal toch maar een korte introductie neerpennen. In Worms Ultimate Mayhem nemen twee teams van wormen het tegen elkaar op. Omstebeurt kunnen de twee teams 'n van de wormen uit hun team besturen, om vervolgens met een knotsgek wapen (vliegende schapen en heilige handgranaten zijn eerder regel dan uitzondering) de vijand te bestoken. Dit gaat net zolang door totdat 'n van de beide teams helemaal is uitgeroeid. Dit alles gebeurt op maps die vaak omringt worden door water, wat voor wormen die niet kunnen zwemmen (en laat dat nu net alle wormen zijn) toch vrij naar is.

Story, Challenge en Online

De game kent een aantal modi waaruit je kunt kiezen. Allereerst is er de Story Mode, die je verhaalgedreven langs verschillende maps voert. In de Challenge Mode kun je laten zien wat je waard bent in verschillende scenario's, zoals de taak om zo snel mogelijk bepaalde targets uit te schakelen. Het is echter veel leuker om het online tegen andere gamers op te nemen. De AI van de computer is wel goed, maar het spelen tegen iemand anders levert vaak veel leukere situaties op. Wat dat betreft wint de mens het nog altijd van de machine als het aankomt op flink lol maken, en dat is toch waar het in Worms altijd om draait.

Het eindoordeel van Yordi Verkroost

Worms Ultimate Mayhem is precies wat je er van tevoren van verwacht: ultieme fun met schietende wormen. De Story- en Challende Mode zijn leuke toevoegingen aan de game, maar een online match tegen een andere game blijft toch het leukste, vooral vanwege de grote onvoorspelbaarheid. Het is alleen jammer dat de game niet echt innoveert, maar meer het beste uit de eerder verschenen delen samenpakt in 'n game. Toch mag dat de pret niet drukken, waardoor Worms Ultimate Mayhem een perfect spelletje voor de regenachtige zondagmiddag blijft.

    Voldoende
  • Typisch Worms
  • Knotsgekke wapens
  • Grappige stemmetjes
  • Online is de bom
  • Geen innovatie
  • Niet zo leuk als 2D
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Worms: Ultimate Mayhem

Series

-

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Xbox 360

Releasedatum

5 februari 2013

Ontwikkelaar

Team17

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord