World of Warplanes

 • Ontwikkelaar Wargaming
 • Eerste releasedatum 13 november 2013
 • Platformen Pc
 • Gameliner score

Review: World of Warplanes - Pc

Sinds een paar jaar is World of Tanks een groot begrip in de gamewereld. Het concept waarbij de game in eerste instantie gratis is, maar waarvoor betaald kan worden als je sneller vettere spullen wilt krijgen zonder daar uren aan te moeten besteden, is duidelijk een gouden formule gebleken. Het is dan ook niet voor niets dat rond en na de release van World of Tanks veel meer uitgevers op dit succes mee probeerden te liften, met wisselend succes. Met World of Warplanes wil ontwikkelaar Wargaming dit trucje graag zelf herhalen, maar de vraag is natuurlijk: is het ze gelukt?

onbekend

Voor noobs en experts

Als je World of Warplanes zou beoordelen op de gameplay en je vindt World of Tanks een vette game, dan zal je je ongetwijfeld gaan vermaken met World of Warplanes. Op het eerste gezicht is World of Warplanes namelijk dezelfde game als World of Tanks, maar dan met vliegtuigen in plaats van tanks en gevechten die zich in de lucht afspelen in plaats van op de grond. Simpel, toch? Ook de besturing is min of meer hetzelfde gebleven, waarbij geldt dat de basisbesturing vrij arcade is en door iedereen snel opgepikt kan worden. Ga je je wat meer in de game verdiepen en probeer je er alles uit te halen wat er in zit, dan zal de game je daar ook zeker de mogelijkheden voor bieden. Het voordeel van deze basisbesturing is uiteraard dat de game voor iedere speler zeer toegankelijk is, en de gameplay zorgt er ook voor dat de wat minder ervaren spelers hierdoor toch nog een redelijke kans maken tegen spelers die al urenlang door de lucht hebben gevlogen.

onbekend

Verdiend smaakt beter

De rest van World of Warplanes is ook vrij goed te vergelijken met zijn 'voorganger'. Je start de game met vliegtuigen die nog niet zoveel kunnen en relatief slecht en oud zijn ten opzichte van andere vliegtuigen (maar goed, op een oude fiets moet je het leren, zullen we maar zeggen). Gaandeweg, als je steeds meer potjes hebt gespeeld, zul je genoeg geld verdienen om je vliegtuigen up te graden met handige toevoegingen (wapens, betere vleugels, andere kleuren enzovoorts). Als je hier geen tijd voor hebt en meteen een beetje goed voor de dag wilt komen, kun je er ook voor kiezen om wat echt geld in te leggen en op die manier upgrades te kopen. Over het algemeen is het echter leuker om zelf al je geld in-game te verdienen, omdat je dan toch het gevoel krijgt dat je hebt moeten werken voor de upgrades die je hebt gekocht. En ja, dat voelt toch altijd een stuk beter dan wanneer je jezelf "inkoopt".

Kies je vliegtuig

De potjes die je in de game speelt, komen in grote lijnen op het volgende neer: je wint als alle vliegtuigen van de tegenpartij uit de lucht zijn geknald, of als alle gronddoelen vanuit de lucht zijn vernield. Klinkt simpel, en dat is het in principe ook. Je zult echter veel controle moeten hebben over het vliegtuig dat je bestuurt om überhaupt een kans te maken op de overwinning. Een mooie opsteker dus voor iedereen die zelf veel uren in de game steekt, aangezien dat de manier is om je tegenstanders neer te halen "“ veel geld en goede spullen zijn immers alleen goed te gebruiken als de piloot bekwaam is in wat hij doet. Daarbij kun je als piloot overigens kiezen of je een fragiel maar snel vliegtuig wilt besturen, of een log maar krachtig vliegtuig. De eerste categorie kan snel vliegen en sturen en daarmee de tegenstander beter ontwijken, terwijl de tweede categorie veel schade toe kan brengen maar ook kwetsbaar is door de lage mate van wendbaarheid, Welke categorie je kiest is aan jezelf, maar je zult er in ieder geval goed over na moeten denken. Veel geld heb je immers niet, dus zul je uiteindelijk voor 'n van de twee moeten kiezen. Tenzij " nou ja, je begrijpt het wel.

onbekend

Het eindoordeel van Yordi Verkroost

World of Warplanes is in essentie dezelfde game als World of Tanks. Aan de gameplay is vrij weinig veranderd, behalve dan dat de tanks zijn vervangen door vliegtuigen. Verder is de game nog steeds gratis te spelen, en hoef je alleen geld aan het spel te besteden als je snel aan nieuwe dingen en upgrades wil komen. Vind je World of Tanks leuk, dan zal je je ongetwijfeld ook gaan vermaken met World of Warplanes. Het enige nadeel is dat de vernieuwing in gameplay niet meteen op de voorgrond ligt, maar daar komen we waarschijnlijk wel weer overheen. World of Warplanes is namelijk te leuk om daar te veel bij stil te staan.

 • Pluspunten
 • Leuke gameplay
 • Snelle actie
 • Laag instapniveau
 • Kansen voor iedereen
 • Minpunten
 • (Te) bekend principe
 • Weinig echte vernieuwing
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?