Review: World of Tanks - Update 8.1 Pc

Geplaatst: 18 november 2012 22:30

World of Tanks zit al bomvol tanks. Nu zal je je afvragen: kan daar nog meer bij? Het antwoord is een eenduidige JA! Wargaming heeft met update 8.1 de langverwachte Britse tanks het spel in gestuurd. Hoe deze zich gedragen en wat de sterke en zwakke punten zijn, heb ik voor je geanalyseerd.

Royal Armour

De Britse tanks die nu zijn gereleased, zijn de lichte/middelzware en de zware tanks. Deze twee tanklijnen hebben ieder hun sterke en minder sterke punten, zoals we dat gewend zijn van Wargaming.
De algemene punten van de Britten zijn divers. De kanonnen herladen relatief langzaam en richten niet snel, maar de penetration (= hoe goed ze door pantser gaan) is uitstekend. Dit wordt weer tegengegaan door relatief lage schade per schot. Ze zijn niet even snel als vergelijkbare tanks van andere naties, maar dit maken ze goed door goede pantserdiktes voor hun niveau.

Lichte en middelzware tanks

Deze categorie biedt een lijn met relatief snelle tanks. Denk hierbij aan de Crusader-, de Comet- en de Centurion-tanks. Het geschut van de tanks is adequaat, maar ze zijn minder zwaar gepantserd dan bijvoorbeeld de Britse heavies. Maar dit maken ze goed door snelheid en snelle draaisnelheden van de geschutskoepels. Voor een meer mobiele speelstijl zijn deze tanks erg vriendelijk om te besturen, en kunnen tegen een stootje.

Zware tanks

Hier krijg je precies wat er staat: zware tanks. De Britse heavies zijn zwaar en traag, maar hebben goede kanonnen en uitstekende bepantsering voor hun niveau. Denk hierbij aan tanks als de Mathilda, de Churchill en de nieuwere Conqueror. Als snel krijg je door dat deze trage tanks wel een achilleshiel hebben: manoeuvreerbaarheid. Je frontale pantser is sterk, maar een beetje snelle tank zit al snel in je zijkant, of erger, je achterkant. De pantsering is daar aanzienlijk dunner, dus zorg dat je altijd wat dekking hebt van terrein of medespelers.

Het eindoordeel van Joost van Dyck

De langverwachte Britse tanks zijn een welkome toevoeging aan World of Tanks. De unieke ontwerpen en de speelstijl geven weer extra diepgang aan een al complete game. Voor nieuwe spelers en veteranen zijn deze tanks ontzettend leuk om te besturen en zeg nou zelf: het gevoel wanneer granaten van je Churchill-tank afketsen is nou eenmaal heerlijk.

    Uitmuntend
  • Meer dan twintig extra tanks
  • Gratis expansion
  • Oude maps opgeschoond
  • Sociale leven krijgt een klap
  • Wennen aan sterktes en zwaktes
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Tanks - Update 8.1

Series

-

Uitgever

Wargaming

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

12 april 2011

Ontwikkelaar

Wargaming

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord
© 2005 - 2024 Gameliner.nl V.O.F. All Rights Reserved.